Anna-Liisa Sutist sai Pärnu VK uus peatreener

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Liisa Sutt.
Anna-Liisa Sutt. Foto: EVF.

Pärnu võrkpalliklubi uus juhatus otsustas loobuda naiskonna senise juhendaja Rein Mõnnakmäe teenetest ja tegi Anna-Liisa Sutile pakkumise asuda mängivaks peatreeneriks, mille neiu ka vastu võttis.

«Iga asi ammendab end ükskord ja vajab verevahetust,» lausus klubi värske juhatuse esimees Villu Voogel volley.ee-le. «Uuel juhatusel on uued eesmärgid ning kindlasti pole see naiskonna viies ja meeste kolmas koht. Kust meile veel uued treenerid tulevad, kui me noortele võimalust ei anna.»

Kuna 24-aastane ja 183 cm pikkune Sutt pole varem nii vastutusrikkal ametikohal tegutsenud, aitavad teda vajadusel Andrei Ojamets ja Valdo Järvekülg.

Pärnu SK kasvandik Sutt on värvikas tegelane. Enne Soome esiliiga klubi Savonlinna Ajo-KLP-ga liitumist esindas platsil sidemängija kohta täitev piiga kodulinna naiskonda. Põhjanaabrite juurest siirdus ta kaheks hooajaks Küprosele, kus kuulus Limassoli klubide AELi ja Apolloni ridadesse.

Eestisse naastes sõlmis ta tunamullu lepingu GMP/Olympicuga, kuid osapooled lõpetasid poole hooaja peal kontrahti distsipliiniprobleemide tõttu. Volley.ee andmetel oli Sutil suhtumisega probleeme ka Soomes mängides.

«Tulin tagasi Pärnusse ja hakkasin ema (Pärnu SK noortetreener Helju Sutt) kõrval noortele trenne läbi viima. Mingil hetkel sai võrkpallist kõrini,» meenutas lapsepõlves ka klaverimängu õppinud Sutt, kes mängis eelmisel hooajal enda vormis hoidmiseks VK Tervise eest.

Uue väljakutse ees Sutt hirmu ei tunne. «See töö pole raske. Võrkpall on mul veres ja hinges ning kõik sellega seonduv tuleb loomulikult,» arvas Sutt.

GMP/Olympicus osaliselt mängiva treeneri ametit pidanud Mari-Liis Graumanni sõnul ei saa Sutil kerge olema. «Ise platsil olles on väga raske õiget vahetuse momenti tabada ja time-out'e võtta. Pärnu naiskond koosneb enamjaolt noortest, mis teeb ülesande veelgi keerulisemaks,» ütles Graumann.

Heledapäise Suti mitmekülgsusest annavad tunnistust tema korralikud saavutused rannavõrkpallis. 2000. aastal võitis ta koos Graumanniga juunioride EMil pronksi ja aasta hiljem tuli U21 MMilt viies koht. 2003. aastal sai tandem EM-etapil Alanyas üheksanda koha.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles