Värnik, Kukk, Laanmäe – kes väljub võitjana?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Kukk
Mihkel Kukk Foto: Mihkel Maripuu

Andrus Värnik, Mihkel Kukk, Tanel Laanmäe – need kolm meest on juba teinud ajalugu, sest kunagi varem pole nii palju Eesti odaviskajaid tiitlivõistlusel väljas olnud. Kes kolmest väljub aga Berliini MMil võitjana?

Eestlastel on ikka nii, et kõigepealt püütakse naabrist parem olla ja siis hakatakse kõikide ülejäänutega mõõtu võtma. Nii ka Eesti odaviskajatel. Seda enam, et kõik kolm – Värnik, Kukk ja Laanmäe – harjutavad erinevates treeningurühmades.

«Eestlastest tahaksin loomulikult parim olla,» avaldas Eesti meistrivõistlustel Laanmäe järel teiseks jäänud Kukk. Kahtlemata hauvad samasugust plaani ka teised odahiiud – kes siis ikka kaasmaalase paremust tahab tunnistada.

Odaviskaja Moonika Aava võttis kolme odaviskaja võitluse kõige paremini kokku järgmiselt: «Lõpuks võidab ikkagi see, kes suudab end vaimselt kõige paremini kokku võtta.»

Eile kui Kukk ja Laanmäe Audentese staadionil harjutasid, polnud nende kolmandat kamraadi Värnikut kuskil näha. Ometi olla Helsingi maailmameister samal hommikul spordihalli sisenenud. «Võib-olla ta korraks vaatas sisse, aga kui nägi, et liiga palju odaviskajaid teeb trenni, siis läks minema?» arutles Aava.

Audentese administraatori sõnul olevat Värnik hommikul hoopis ujumistreeningu teinud ja staadionile ei läinudki. Eesti meistrivõistlustel nulli saanud 31-aastase eksmaailmameistri vormi ümber on ikka veel palju küsimärke. Väitele, et Värnik olla Audentese staadionil alles hiljuti ka 82-meetriseid viskeid näidanud, vastas Kukk resoluutselt: «See on küll nüüd udujutt! Päris nii kaugele ta nüüd ka ei viska.»

Ometi kinnitasid nii Kukk kui ka Aava, et Värniku treeninguvisked on viimasel ajal päris korralikud olnud. Silma järgi arvestades. «Treeningul viskame Laanmäe ja Värnikuga suhteliselt ühte auku,» hindas Kukk. Aava lisas: «Kui Värnikul on juhendaja või sõbrad treeningul kaasas, siis ta harjutab väga innustunult. Treener Sulev Lepik on üldse Andrust väga palju aidanud. Ka viimasel ajal on ta temaga treeningutel alati kaasas olnud.»

Kui Värniku hetkeseisust andmed puuduvad, siis Kuke ja Laanmäe Berliini MMi ettevalmistus on kulgenud ootuspäraselt.

Laanmäe viskas Audentese staadionil eile samal ajal oda, kui Kukk tegi viimaseid kiirendusi. «Ära hirmuta siin Kukke, ta juba vaatas üle õla!» hüüatas Laanmäe treener Toomas Merila õpilase järjekordse viske järel. Kukk asus pärast kiirendusi venitama ning jälgis Laanmäe viskeid stoilise rahuga: «Tegelikult saame kõik normaalselt läbi. Selline innustav konkurents tuleb ainult kasuks.»

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberlehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles