Aava loodab lõppvõistlusele pääseda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moonika Aava
Moonika Aava Foto: Priit Simson

Lisaks Andrus Värnikule, Mihkel Kukele ja Tanel Laanmäe asub Berliini MMil võistlustulle ka Moonika Aava, kes on viimastel kuudel saatuselt mitu ninanipsu saanud.

«Praegu on kõik korras. Tervis on parem ja saan rahulikult treenida. Loodan, et ma nüüd midagi ära ei sõnunud,» avaldas Aava, ja sülitas kolm korda üle vasaku õla.

Tõepoolest, tema tänavune hooaeg on olnud justkui sõit Ameerika mägedel. Tõusude ja mõõnadega. Visanud hooaja alguses paljulubava 60.76, tabas Aavat üks tervisehäda teise järel. Gripp, abaluudevaheline põletik, viirus – terve hooaeg on tema jaoks olnud üks suur vigastustepundar.

Eesti meistrivõistlustel läbi valu visatud 54.66 oli tema hinnangul aga täielik põhi. Nagu ta ise tabavalt ütles: «Enam rohkem põhja ei saakski minna.»

Eelmisel nädalal harjutas Aava Jõgeval ning enda sõnul sai sealt positiivse laengu edasiminemiseks. Ühtlasi kohendas ta koos treener Heiko Väädiga ka hoojooksu. «Tegin hoojooksu pikemaks. Sain hooga selle pealt ainult korra visata, aga mul pole midagi kaotada, ainult võita,» selgitas Aava, kes on ka varem Berliini MMi staadionil võistelnud. «Eelmisel aastal Kuldliigal võistlesin seal ja see sobis mulle. Rajakate oli väga hea – tugev,» avaldas Eesti rekordiomanik, kelle miinimumeesmärk on pääs lõppvõistlusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles