Kirsipuu: Kangertile pakutud kolmeaastane leping näitab usaldust

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert
Tanel Kangert Foto: SCANPIX

 Hispaania velotuuri Vuelta 10. etapina peetud individuaalses temposõidus sai Tanel Kangert  14. koha ning kerkis üldarvestuses kahe pügala võrra, 12. kohale. Eestlase saavutused kevadisel Giro d’Italial ja Vueltal ei jätnud Astana bossidele enam mõtlemisvõimalust – Kangertile pakuti kohe uut lepingut, mis kehtib 2016. aasta lõpuni.

Kolmeaastane leping ei ole rattamaailmas kõige tavalisem ning näitab, kui väga tiimijuhid eestlast usaldavad. «Samas on ta selle ka välja teeninud,» nõustus Astana spordidirektor Jaan Kirsipuu. «Loomulikult muutub uue lepinguga ka palk. Tanel on ennast väärt abimehena juba täielikult tõestanud, aga seda, kas temast millalgi ka liider saab, näitab aeg.»

Kirsipuu märkis, et liidriroll paneb ratturi õlule hoopis uutmoodi pinged. «Abimehena on sul vastutust mitu korda vähem. Liidril aga ei tohi kehva päeva olla. Mõistagi proovib Astana Tanelit liidrina väiksematel tuuridel, on ju tänavugi juba proovinud,» viitas Kirsipuu Šveitsi tuurile.

«Aga kas ka suurtuuridel, näitab aeg. Pole ka sugugi võimatu, et Tanel näitab ennast heast küljest juba novembrikuises laagris, kus pannakse paika, kelle peale uuel hooajal mängida,» lisas ta.
Eilse päevaga võis rahule jääda ka Astana liider Vincenzo Nibali, kes lõpetas etapi neljanda kohaga ja tõmbas taas selga punase liidrisärgi.

Nicolas Roche jääb temast maha 33, Alejandro Valverde ja Christopher Horner mõlemad 46 sekundiga. «Võib tunduda, et neli meest otsustavad tuuri võitja, aga väga raskeid päevi pole veel tegelikult olnudki. Mägironijad võivad praeguse arvestuse korralikult pea peale pöörata,» sõnas Kirsipuu, pidades Nibali suurimaks konkurendiks praegu viiendal kohal olevat ja 2.33 kaotavat Joaquin Rodriguezt.

«Ta on puhas ronija, eriti kui päevas tuleb võtta mitu mäge. Valverde on ka ohtlik, ehkki mitte niivõrd. Kuid tuuri esimese nädala järel on Nibali kahtlemata heal positsioonil,» hindas Kirsipuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles