Vähiga võitlev jalgpallur: pidanuksin varem arsti juurde minema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Hartson
John Hartson Foto: PA Wire

Vähki põdev endine jalgpallur John Hartson tunnistas, et eiras kaks aastat tagasi esimesi märke raskest haigusest.

 

Juuli alguses avastati endisel Walesi koondislasel munandivähk, mille siirded olid levinud ajju ja kopsu. 34-aastane Hartson avaldas intervjuus The Sunile, et tundis kaks aastat tagasi munandis mingit tükki, ent ei läinud arsti juurde enne kui nüüd selle aasta juulis ülitugevate peavalude tõttu.

Karjääri jooksul Arsenalis, West Hamis ja Celticus mänginud Hartson vabastati haiglast teisipäeval, ent keemiaravi veel jätkub.

Kolme lapse isa Hartson julgustas intervjuus mehi kohe arsti vastuvõtule minema, kui nad oma kehas või nahal midagi ebanormaalset märkavad. Seda, et ta ise tükki oma munandis eiras, nimetas Hartson «meeste värgiks».

«Avastasin juba tükk aega tagasi, et mul on munandis mingi tükk, kuid ma ei võtnud midagi ette,» rääkis Hartson. «Aga see pani mind muretsema. Valetaksin, kui vastupidist väidaksin.»

Hartson meenutas, et rääkis toona sellest ka oma tüdruksõbrale Sarah McManusele ning kinnitas talle, et muretsemiseks pole põhjust. «Tegelikult pidanuksin kohe arsti juurde minema, siis oleks praegu kõik teisiti,» arutles Hartson. «Ei tasu oodata, kuna vähk võib kiiresti levida ja ühtäkki leiad end suurest jamast.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles