Nurme jäi oma jooksus eelviimaseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiidrek Nurme läks jooksu uljalt juhtima.
Tiidrek Nurme läks jooksu uljalt juhtima. Foto: Liis Treimann

Tiidrek Nurme sai Berliini maailmameistrivõistlustel 1500 meetri jooksus 3.43,73ga 28. koha. Sel hooajal pole Nurme nii kiiresti veel jooksnud.

«See sai tehtud, mis minu see oli… tänase päeva seisuga andsin endast parima,» sõnas Nurme. «Kui küsite, kas olen rahul, pean ütlema, et jah – rajale ei jätnud ma midagi.»

Nurme läks jooksu esimese 200  meetri järel vedama ja juhtis jooksu umbes 1000 meetrini. Viimane ring oli eestlase jaoks aga tõeline kannatuste rada ning ta leppis oma jooksu eelviimase, 12. kohaga. Kokkuvõttes andis see talle 28. koha.

Nurme möönis, et sellise vormiga olnuks lihtsam kellegi taga joosta, ent kui konkurendid end liigutada ei soovinud, otsustas ta ise vedama minna. «Oleks ma kusagil taga jooksnud ning lihtsalt pähe saanud, poleks Eestit kuskil näha,» märkis ta muiates.

Nurme jooks oli päeva kiireim, sest aegadega pääses sealt edasi neli meest. Edasipääsuks pidanuks Nurme distantsi läbima 3.40,04ga.

 Mullu Pekingi olümpial isikliku rekordi püstitanud Nurme märkis, et aasta jäi lünklikuks ning treeningutel tehtud töö tulemus avaldus alles suvel. Vaatamata seni kesistele tulemustele, pole ta sellegi aasta suhtes lootust kaotanud ning üritab paremat tulemust Tallinnas ja Zagrebis.

Eellugu:

Eeljooksust  pääseb edasi iga jooksu neli parimat.

Nurme isiklik rekord on Pekingi olümpial joostud 3.38,59.

Nurme tänavuse hooaja tippmark on 3.47,77.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles