Moculescu tahab taastada Rumeenia võrkpalli au ja uhkuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stelian Moculescu.
Stelian Moculescu. Foto: FIVB

Täna Eestiga võrkpalli MM-valikturniiril Kragujevacis kolmanda koha peale mängiva Rumeenia koondise põhijõu moodustavad Hispaania klubis Almeria Unicaja leiba teeniv nurgaründaja Bogdan Olteanu ja vasakukäeline Zalau Remati diagonaalründaja Adrian Radu Gontariu.

Eilses 2:3 kaotatud kohtumises Hispaaniaga valmistati Euroopa meistritele palju peavalu planeeriva serviga.
Tänavu uue peatreeneri Stelian Moculescu taktikepi järgi tegutsev Rumeenia võitis Euroopa liigas tosinast mängust neli, mis jättis nad A-grupis Saksamaa, Belgia ja Kreeka järel viimaseks.

VfB Friedrichshafeni ja Saksamaa koondise peatreenerina Eestis käinud Moculescu sõnul vastas tulemus tema hoolealuste tasemele. «Meil on noor meeskond, kes mängib Kragujevacis esimest korda nii suurte staaride nagu Nikola Grbici või Ivan Miljkovici vastu,» lausus Moculescu.

Saksamaa rahvusmeeskonna 36-aastase pausi järel olümpiale viinud, kuid pärast Pekingi OM-i juhendaja kohalt tagasi astunud Moculescu asus mullu oma kodumaa koondise etteotsa.

Tema sõnul sepistati mai lõpus Povoa de Varzimis peetud MM-valikturniiri teises ringis suurüllatus, kui saadi võõrustaja Portugali järel ning Sloveenia, Kreeka ja Taani ees teine koht, vahendab volley.ee.

«Minu eesmärk on tõsta Rumeenia koondis samale tasemele, kui ta oli minu noorusajal. Koondis osales MM-il viimati 27 aastat tagasi, äkki õnnestub meil nelja aasta pärast samaga hakkama saada,» ütles Moculescu.

Lisaks peatreeneri ametile on Moculescu Rumeenia alaliidus konsultandi rollis. «Koolitan noori treenereid. Lisaks tahan Rumeenia meistrivõistlustel läbi suruda leegionäride piirangu. Meie klubidesse kuulub liiga palju keskpäraseid välismängijaid,» rääkis Moculescu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles