Bolt püstitas Berliini MMil võimsa maailmarekordi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt Berliini MMil.
Usain Bolt Berliini MMil. Foto: Liis Treimann

Usain Bolt püstitas Berliini MMil 9,58ga 100 meetri jooksu maailmarekordi. Tyson Gay sai 9,71ga teise koha. Varasem maailmarekord 9,69 kuulus samuti Bolti nimele ja see oli joostud Pekingi olümpial.

Bolt kinnitas esimestes kiirintervjuudes, et oli imejooksuks valmis. «Tundsin juba pärast poolfinaali end väga hästi ning aimasin, et ees ootab väga tugev jooks,» sõnas Bolt. «Suutsin anda endast kõik!»

Vaata ajaloolist jooksu siit.

Finaal:

Finaaljooksu võitis kindlalt Bolt 9,58ga. Seekord ei lasknud mees viimastel meetritel hoogu alla. Võidujärgselt tegi olümpiavõitja tiiru staadionil ning suhtles publikuga.

Teise koha sai ameeriklane Tyson Gay 9,71ga. Ühtlasi tähistab see aeg USA rahvusrekordit. Kolmas oli Asafa Powell 9,84ga. 

Neljanda koha sai Bolti treeningukaaslane Daniel Bailey 9,93ga ja viies oli Richard Thompson 9,93ga.

 Esimene poolfinaal:

Meeste 100 meetri jooksu poolfinaalis ei pidanud närvid vastu isegi maailmarekordiomanikul Usain Boldil endal, kes tegi esimeses poolfinaalis ühe valelähte.

Boldi jooks sai alles kolmandal katsel startida, sest teisel üritusel tegi valestardi inglane Tyrone Edgar.

Jooksu võitis 9,89ga Usain Bolt, teine oli 9,96ga Daniel Bailey ja kolmas 9,98ga Darvis Patton.

Teine poolfinaal:

Teise poolfinaali võitis Tyson Gay 9,93ga. Teine oli jamaicalane Asafa Powell 9,95ga ja kolmas Richard Thompson. Finaali pääses ka inglane Dwain Chambers 10,04ga ja Marc Burns 10,01ga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles