Kand jäi oma tasemest kaugele

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaie Kand
Kaie Kand Foto: Liis Treimann

Mitmevõistleja Kaie Kand on suurvõistlustel juba kogenud tegija, ent korralikku tulemust pole tal õnnestunud neil kordadel vormistada. Võistluseelsed ootused osutuvad tema puhul alati kõrgemaks kui reaalsus näitab. Nii juhtus ka Berliinis, kus 5760 punkti andis 19. koha.

Eilne päev kujunes blondile piigale parajaks katsumuseks, ärevaid hetki elas ta üle odaviskes ja kaugushüppes.

Odaviskes keeldusid kohtunikud mõõtmast Kandi teist ja kolmandat katset, väites, et piik maandus liialt lapiti ega jätnud murule märki. Eestlanna asus oma õiguste eest võitlema ja rääkis endale välja lisakatse. 37.68 oli siiski nõrk lohutus.

Kaugushüppes kõndis Kand kuristiku serval – pärast teist katset ilutses tema nime taga rist. Viimaseks ürituseks suutis ta end siiski kokku võtta ja hüpata enda kohta korraliku 5.99. «Midagi muud ei jäänud mul ju üle. Teist Torinot ei võinud ju juhtuda,» lausus talvel EMil just kaugushüppes nulli saanud Kand. «Täna oli väga raske hüpata, juba soojendusel ei saanud ma asju klappima. Võistluse käigus õnneks asi paranes.»

Oma trumpalas, 800 m jooksus sai ta aja 2.11,92, ent kahvatut summat see ei päästnud.

Tegelikult ei alustanud Kand võistlust sugugi halvasti. Ta jooksis 100 m tõkkeid 13,99, mis andis võrdluses isikliku rekordi graafikuga kenasti plusse. Kõrgushüppes tähendas 1.71 küll langust, ent piiga ise oli veel optimistlik ning märkis, et isiklik rekord on endiselt püütav.

Kuulitõuke 12.83 ning eriti 200 m jooksu 26,07 jahutasid kired kiiresti maha. «Isikliku rekordi ründamine on juba ebareaalne,» tunnistas ta, ent kinnitas, et jätkab järgmisel päeval võitlust. «Homme proovin uue hooga, tänavu püüan võtta iga ala eraldi.»

POSTIMEES HINDAB

Kaie Kand 2

Kogutud punktisumma on võrdluses isiklikust rekordist liialt väike, seega ei suutnud ta oma tasemel võistelda. Kandi jaoks oli see juba mitmes tiitlivõistluste altminek.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles