Väsinud võrkpallikoondis loodab kaotusest kiirelt õppida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpallikoondise nurgaründaja Eerik Jago polnud kohtumises Serbia vastu rahul oma mänguga. Palju tuju rikkuvaid vigu kogunes aga kõigil  Eesti koondise meestel. Kokku kaotati kõik kolm MM-valikturniiri kohtumist.
Võrkpallikoondise nurgaründaja Eerik Jago polnud kohtumises Serbia vastu rahul oma mänguga. Palju tuju rikkuvaid vigu kogunes aga kõigil Eesti koondise meestel. Kokku kaotati kõik kolm MM-valikturniiri kohtumist. Foto: FIVB

Kolm päeva ja kolm valusat kaotust – Eesti võrkpallikoondise kohati hea hoog asendus pühapäeva õhtuks masendusega. MM-valikturniiril polnud paari nädala pärast EMile sõitval koondisel konkurentidele midagi vastu panna.

Võrkpallurid lõpetasid MM-valikturniiri kolmanda ringi nukra noodiga – mitmeid häid võimalusi tugevate meeskondade vastu ei õnnestunud realiseerida ning leppida tuli alagrupi viimase kohaga.

«Loomulikult tahtsime mõne mängu võita, aga see turniir läks nüüd nii,» tunnistas koondise peatreener Avo Keel. «Eks peame siit oma järeldused tegema. Mingit hala siin pole.»

Kui tänavuse Maailmaliiga finalisti Serbia vastu polnud eestlastel laupäeval variantigi, siis pühapäevane mäng Rumeeniaga oli Maarjamaa meestele täiesti jõukohane.

Paraku lõppes see rumeenlaste 3:1 üleolekuga.

Avageimis suutsid Eesti mehed Rumeenia vastupanu murda 28:26, kuid sellega eestlaste jaoks head uudised ka lõppesid. Teine geim kujunes rumeenlaste üleoleku musternäiteks – 25:13. Kolmandas geimis suutsid eestlased taas visalt vastu panna, kuid mitte lõpuni, tulemuseks jäi 29:31. Neljas geim kuulus samuti vastastele 25:20.

«Mõlemad meeskonnad olid suhteliselt väsinud, kuid tehnilise külje pealt jättis meie servi vastuvõtt taas soovida. Kokku oligi kaks negatiivset asja. Üks puudutab kogu meeskonda tervikult – kõik on füüsiliselt väsinud,» mõtiskles Keel. «Lootsin, et meie valulävi on kõrgem ja et suudame väsimusest üle olla ning endast rohkem anda. Teine asi on aga ebameeldivam. Ma ei osanud seda ette näha, et me planeeriva servi vastuvõtuga nii jännis oleme. Loodame EMi silmas pidades, et päevad ja turniirid pole vennad.»

Laupäeval tuli Serbialt vastu võtta kuiv 0:3 (15:25, 23:25, 22:25) kaotus, mis tähendas, et finaalpääse libises juba siis eestlastelt käest.

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberväljaandest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles