Usain Bolt: inimvõimetel pole piire

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeste 100 meetri jooksu finaal.
Meeste 100 meetri jooksu finaal. Foto: Liis Treimann

Berliini MMil 9,58ga maailmarekordi püsitanud Usain Bolt tunnistas hilisemal pressikonverentsil, et andis endast jooksus maksimumi. Samas usub ta, et suudab veel märksa kiiremini joosta.

Pressikonverentsile saabusid kõik mehed lõbusas tujus. Bolt ja pronksiomanik Asafa Powell viskasid pidevalt nalja ja vastasid ajakirjanike küsimustele ka läbi huumoriprisma.


«Sain väga hea stardi ja kõik oli suurepärane. 50 meetri peal teadsin, et keegi ei suuda mind enam alistada. Teadsin, et võit kuulub mulle,» avaldas Bolt ja lisas: «Kui kaugele on võimalik maailmarekordit nihutada? Ma ei oska seda öelda. Tean vaid seda, et inimvõimetel pole piire. Olen seda ka varem tõestanud.»

Küsimusele, kas ta on pühapäevase jooksu järel saavutanud elava legendi staatuse, vastas mees: «Arvan, et päris kahe hooajaga elavaks legendiks ei saa. Selleks kulub aastaid ja aastaid. Ja selle nimel tuleb vaeva näha. Usun, et olen selleks valmis.»

Gay sõnul jäi ta oma jooksuga väga rahule. «Mul on hea meel, et Usain maailmarekordi püstitas. Olen enda üle ka õnnelik - andsin endast maksimumi. Usun, et suudan kunagi veel kiiremini joosta. Mul on veel arenguruumi,» kinnitas ameeriklane.

Vaata rekordjooksu siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles