Zopp jätkab tõusu maailma edetabelis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Zopp
Jürgen Zopp Foto: Liis Treiman

Eesti esireket Jürgen Zopp tõusis täna avaldatud meeste tennise maailma edetabelis viis kohta 389. positsioonile, mis on taas noormehe senise karjääri kõrgeim koht.

Praegu koos naiste esireketi Kaia Kanepiga USAs viibiv Mait Künnap kerkis 13 rida 761. kohale.

Jaak Põldma kukkus 25 kohta ja on nüüd 953. real. Vladimir Ivanov asub 1630. (eelmisel nädalal 1632.) ja Taavo Roos 1744. (1754.) kohal.

Edetabeli esikümnes toimus üle pika aja suur muutus – kui esireketina jätkab šveitslane Roger Federer, siis teiseks tõusis eile Montreali Masters-sarja turniiri võitnud britt Andy Murray, lõpetades sellega Federeri ja hispaanlase Rafael Nadali neli aastat kestnud valitsemisaja. Murray on esimene Briti tennisist, kes meeste edetabelis nii kõrgele jõudnud.

Mullu augustis Federeri esikohalt lükanud, ent tänavu suvel põlvevigastuse tõttu vahepeal kaks ja pool kuud tenniseväljakutelt eemal olnud Nadal langes kolmandale kohale.

Sel nädalal mängivad maailma tipud Masters-sarja turniiril Cincinnatis, Nadalile on see teine turniir pärast vigastuspausi. Montrealis langes ta konkurentsist välja veerandfinaalis.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles