Eesti kettaheitjad võivad teha homme ajalugu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Israel
Märt Israel Foto: Liis Treimann

Homme võivad Eesti kettaheitjad teha ajalugu ning jõuda Berliini MMil kolme mehega lõppvõistlusele. Selleks peavad nad saatma kahekilose heitevahendi vähemalt 64 ja poole meetri kaugusele või mahtuma 12 parema hulka.

Kui tiitlikaitsjale Gerd Kanterile ei tohiks normi täitmine valmistada vähimatki raskust, siis Aleksander Tammert ja Märt Israel peavad homme hommikul valitute hulka pääsemiseks tublisti pingutama.

«Seekord ei saa eelvõistluses end tagasi hoida,» märkis kaheksandat korda MMil võistlev veteran Tammert. «Tavaliselt alustan hooajaks ettevalmistust oktoobris, tänavu alles märtsis – aega jäi lihtsalt väheks ning seepärast on suvi möödunud tõusude ja mõõnadega.» Vaatamata kõigele loodab tiitlivõistlustelt kaks pronksi võitnud mees siiski 12 hulka jõuda.

Korduvalt suurvõistlustel osalenud, ent alati eelvõistlusega piirdunud Israel loodab seekord needust murda. «Lähen andma endast parimat, kui õnnestub lõppvõistlusele pääseda, on super,» kinnitas ta.

Võidust mõtlev Kanter arutles hoopis teistsuguste probleemide üle. Varem korduvalt Berliinis võistelnud mehena häiris teda teadmine, et ketast heidetakse tavapärasest erinevast ringist.

«Eelistanuks tavapärast nurka, kuid olen kindel, et sakslased oskavad võistluspaika hästi ette valmistada ning ring on pigem kare kui libe,» mõtiskles ta. «Ma pole kunagi olnud eriline eelvõistluste mees, ent loodan vähemalt kahe katsega normi täis heita.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles