Ergo premeerib uut kettaheite maailmarekordit enam kui 800 000 krooniga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter tänase pressikonverentsi järel oma uut ketast näitamas.
Gerd Kanter tänase pressikonverentsi järel oma uut ketast näitamas. Foto: Liis Treimann

Kindlustusfirma ERGO tunnustab kettaheite maailmarekordi uuendamist kergejõustiku Berliinis peetavatel maailmameistrivõistlustel enam kui 800000 krooniga.

Preemiasumma  arvestamise aluseks on ERGOmeetri süsteem, mis arvestab nii rekordheite pikkust kui heitevõistluse taset. Beriini MMil on rekordheite meetrid kindlustatud 1000 dollarit meetri kohta.

Marek Začeki sõnul soovib ERGO sarnaselt eelmiste aastatega kindlustada kettaheites uue maailmarekordi püstitamise. «Berliini MM võib kaasa tuua ajaloolise sündmuse Eesti spordis. Loodame väga, et Berliinis saame mõõta ERGOmeetreid,» lausus Marek Začek.

Sel kergejõustikuhooajal on ERGOmeetreid mõõdetud kõikidel rahvusvahelisel võistlusel, millest Gerd Kanter osa on võtnud.

Võistlused on vastavalt nende rahvusvahelisele kvalifikatsioonile ja tähtsusele jagunenud viide kategooriasse. ERGOmeetri väärtus algab sajast USA dollarist ja lõpeb tuhande USA dollariga visatud rekordheite meetri kohta.

USA dollar on valitud vääringuks, kuna see on rahvusvaheliselt üks tuntumaid valuutasid ning on ühtviisi mõistetav nii Kuuba kui Austraalia sportlasele.

ERGO pani kettaheite hooaja alguses välja preemia uue maailmarekordi püstitajale, jätkates sellega kaks aastat tagasi alanud traditsiooni. Maailmarekord (74.08) kuulub 1986. aastast sakslasele Jürgen Schultile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles