Pettunud Kerde: ju me siis ei oska mängida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Kerde
Üllar Kerde Foto: Toomas Huik

Eesti korvpallikoondise peatreener Üllar Kerde oli pärast karmi kaotus Ukrainale, mis saatis Eesti koondise B-divisjoni, silmanähtavalt pettunud.

Pärast pikka vaikust teatas rahvusmeeskonna loots vaikselt: «Raske öelda. Selline tunne on, nagu oleksin midagi väga halba teinud laps.»

Kerde tunnistas, et kuigi mäng õnnestus eestlastel eile Saku suurhallis paremini kui eelnevates EMi A-divisjoni üleminekumängudes, siis paraku ei maksa see midagi.

«Selline vanasõna on, et mängid halvasti ja võidad või mängid hästi ja kaotad... See ei maksa midagi,» sõnas Kerde nukralt ning lisas, et pärast kohtumist oli tal eriti kahju Tanel Sokust, kes otsustavad visked enda peale võttis ja kahjuks eksis. «Ta oli kõige õnnetum inimene terves saalis. Pall keeras korvist välja. Te ei tea, mis tunne see on. Ma ei ütle kellegi kohta ühtegi halba sõna.»

Juhendaja selgitas elavalt, et mängus anti võidu nimel endast kõik. Otsustavatel hetkedel ei mõeldud sekunditki sellele, et kuna võõrsil kaotati Ukrainale seitsme silmaga, siis pidanuksid eestlased võitma rohkemaga.

«Meie punktidest ei räägi ja matemaatikaga ei tegele. Valmistume igaks mänguks ühtemoodi ja mängime nii hästi, kui oskame. Ju siis ei oska,» pahandas Kerde ning lõi ninanipsu koondisekohast loobunud mängijatele, kes kodumaa esindusvõistkonda aitama ei soostunud. «Kes ei tahtnud, need läksid ju ära.»

«Tuleb edasi mängida selle teadmisega, et me ei kuulu enam A-divisjoni,» jätkas ta ja lisas lootusrikkalt: «Kõik, kes B-divisjonist välja on rabelenud, on jõudnud finaalturniirile.»

Vastaste treener Valentin Melnitšuk leidis aga, et kuigi Eesti langes B-divisjoni, on meeskonda raske pidada nõrgemaks kui alagrupikaaslasi. «See oli õudne kogemus. Meil vedas, et võitsime. Moraalselt on sellist turniiri raske mängida. Need neli võistkonda on kõik võrdsed,» selgitas Melnitšuk. «Kahjuks on see selline turniir.»

«Ma isegi ei tea, millega me võitsime – ilmselt tahtejõuga. Vigu tegime küll rohkem. Meil osad mehed sõitsid ära, kuid need, kes jäid, jäid sooviga võita ja see oli võtmeks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles