Mudaliiga, siit me tuleme!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondislased ei osanud kaotuse peale muud teha, kui kahe käega peast kinni hoida.
Eesti korvpallikoondislased ei osanud kaotuse peale muud teha, kui kahe käega peast kinni hoida. Foto: Toomas Huik
Normaalaja lõpp – mööda, lisaaja lõpp – mööda. A-divisjoni püsima jäämine osutus eestlastele liiga raskeks proovikiviks ning järgmisel aastal peame jõudu katsuma juba aste madalamal.

Eesti kaotas Ukrainale koduväljakul 72:75. Lõplikult sai Eesti saatus selgeks pärast seda, kui Ungari alistas koduväljakul 70:55 Tšehhi. Voor enne üleminekuturniiri lõppu on Ungari, Tšehhi ja Ukraina kogunud kolm ning Eesti vaid ühe võidu.

Kohtumise algus oli erakordselt lootustandev. Esimese pooleteise minutiga asus Eesti hoogsalt 8:2 juhtima. Paraku aga algas mõne hetke pärast ukrainlaste raskekahurväe Oleksei Petšerovi soolo – avaveerandil karistas külaline Eestit 15 punktiga! Veerandaja lõpus vedas kodumeeskonna taas järjele Siim-Sander Vene kaugvise 20:22.

«Lasime Petšerovil kohtumise alguses liiga vabalt tegutseda, samas tabas ta ka hämmastavalt hästi,» arvas Eesti koondise edukaimana 19 punkti kogunud Kristjan Kangur.

Kuigi teisel veerandil õnnestus vastaste liidrit paremini pidurdada, ei suudetud mängu pööret tuua. Poolaeg napilt Ukrainale 37:35.

«Hammustasime Petšerovi stiili läbi ning tal läks seetõttu ka palju raskemaks. Siiski ei suutnud me edu sisse teha,» sõnas Kangur.

Lõpuvaatus algas eestlastele soodsalt, kuid oma paremust ei õnnestunud siiski kummalgi meeskonnal maksma panna. Viimasel kolmel minutil sai Eesti hoo sisse. Teini ja Kanguri korvid viisid võõrustajad fännide kõrvulukustava kisa saatel 67:63 juhtima.

Aga nagu ikka, enda elu tuleb võimalikult raskeks teha – kaks pallikaotust andsid Ukrainale rohkem kui küll võimalusi seis tasa teha ning 67:67 viigi nad ka välja võitlesid. Viimasel rünnakul mängisid eestlased Tanel Soku peale, kuid tagamängija vise ei tabanud ja mäng läks lisaajale.

«Meil oligi plaan lõpuni palli hoida, kuid selline vise on alati rohkem õnne küsimus. Oleksime pidanud juba varem suurema vahe sisse tegema,» leidis Kangur.

Lisaaeg mängiti sama stsenaariumi järgi, kuid lõpp oli seda närvesöövam, et 12 sekundit enne lisaaja lõppu oli Ukraina vedamas 74:72. Eestile jäi veel võimalus – üks rünnak, mis otsustab kõik. Tanel Sokk võttis vastutuse enda peale, kuid ei tabanud... Kaotus 72:75.

«Tanel mängis end ilusasti korvi alla, kuid pall keeras lihtsalt välja. Eks lõpus oli ka väsimusel oma roll,» rääkis üks meeskonna kogenumaid Tanel Tein.

«Julgen öelda, et andsime endast kõik – proovisime kõike, võitlesime lõpuni. Parim mäng, mis siiani oleme mänginud sellel turniiril. Lisaaeg jäi ümmarguseks. Sokul polnud eriti õnne ka,» leidis Eesti koondise noorim Siim-Sander Vene.

Kuna Eesti koondis langes nüüd uueks hooajaks B-divisjoni, võib oodata, et rahvusmeeskonda ootavad ees muutused. «Kohe pärast mängu on vara öelda, kas oleks vaja meeskonnas noorenduskuur läbi viia,» rääkis Tein, kes oma koondisekarjääri jätkumise kohta ei osanud eile veel midagi kindlat öelda.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles