Kanter on kettaheite lõppvõistluses ainus eestlane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Israel
Märt Israel Foto: Liis Treimann

Gerd Kanter täitis Berliini MMil kohe avakatsel kvalifikatsiooninormi (64.50), kui heitis 66.73. See on eestlase jaoks teine tiitlivõistlus, kus ta kvalifikatsiooninormist avakatsel jagu sai.

Aleksander Tammert heitis avavoorus 62.24 mis andis kokkuvõttes 13. koha. Lõppvõistlusest jäi lahutama viis sentimeetrit.

Hoopis täbaralt käis Märt Israeli käsi. esimesel katsel heitis ta 59.58, teisel üritusel ei saanud ta tulemust kirja, ent vigastas samal ajal kubemelihast ning pidi viimasest üritusest loobuma. Kokkuvõttes sai ta 22. koha. 

«Juba esimesel katsel tundsin, et jalg tuikab, arvasin et pole hullu ja saan hea tulemuse ära teha. Aga teisel katsel tõmbasin jala ära ja pidin katkestama,» avaldas Israel, kes viidi hotelli medkeskusesse täiendavatele uuringutele.  

Kanter tunnistas, et oligi juba aeg esimese katsega kvalifikatsiooni normist jagu saada. Tavaliselt kulutab ta selleks rohkem energiat. «Kerge oli heita, tegin seda, mida viimasel ajal treeningutel,» sõnas Kanter rahulolevalt. «Täie pingega ma ei heitnud, vaid üritasin kindla peale normi täis saada.»

Enne homme õhtul peetavat lõppvõistlust ei kavatse tiitlikaitsja enam liigselt energiat raisata. «Söön, puhkan ja magan, hotellist ma vaevalt väljun,» viitas ta lähiaja plaanidele.

«Oleksin ma 63 meetrit heitnud, siis jäänuks päris rahule. Praegu on seis piiri peal, tuleb ärev tunnike ootamist,» avaldas Tammert võistlusjärgselt. «Kõike võib juhtuda – ilm võib paremaks minna ja tuul soodsamaks. Kui tingimused ei muutu, siis võin isegi edasi pääseda. Eks aeg näitab.»

 Lõppvõistlusele pääsesid:

Robert Harting (Saksamaa) 66.81

Gerd Kanter (Eesti) 66.73

Zoltan Kövago (Ungari) 65.82

Jarred Rome (USA) 65.51

Casey Malona (USA) 65.13

Virgilijus Alekna (Leedu) 65.04

Mario Pestano (Hispaania) 65.03

Pjotr Malachowski (Poola) 64.48

Bogdan Pistšalnikov (Venemaa) 62.93

Omar El Ghalazy (Egiptus) 62.84

Gerhard Mayer (Austria) 62.35

Frantz Kruger (Soome) 62.29

B-grupi võistluse käik:

Teises voorus Israel tulemust kirja ei saanud.Mis veelgi hullem, ta on vigastanud reielihast ning võistluste tohter andis talle heitesektoris arstiabi.

Ameeriklane Jarred Rome heitis 65.51 ja Tammert langes üldarvestuses 13. kohale.

Ungarlane Zoltan Kovagö heitis teisel katsel 65.82 ja Aleksander Tammert langes üldjärjestuses 12. kohale.

Märt Israel heitis avavoorus 59. 58.

Avakatsel täitis kvalifikatsiooninormi ka leedulane Virgilijus Alekna, kes heitis 65.04.

Ka austerlane Gerhard Mayer heitis rohkem kui Tammert, kui sai kirja 62.53.

Poolakas Pjotr Malachowski heitis avakatsel 64.20. 

Frantz Kruger heitis avakatsel Tammertist viis sentimeetrit rohkem, 62.29.

A-grupi võistluse käik:

Tammerti kolmas heide ebaõnnestub ja ta saab kirja 59.44. Kui esimene grupp on ära heitnud, hoiab Tammert 62.24ga seitsmendat kohta. Püsib vaid õrn lootus, et see pääsu homsele lõppvõistlusele tagab.

Teisel katsel heitis Tammert 61.93.

Seni on kvalifikatsiooninormi  täitnud neli meest. Tammert on oma tulemusega praegu seitsmendal kohal.

Tammert heitis avakatsel 62.24 ja tõenäoliselt selline tulemus lõppvõistlusele ei viiks. Õnneks on Tammertil veel kaks katset.

Robert Harting näitas samuti head minekut, heites avakatsel 66.81.

Ameeriklane Casey Malone heitis samuti muretult normi täis, saades avakatsel kirja 65.13.

Avakatsel täitis normi ka hispaanlane Mario Pestano, kes heitis 65.03.

Kanter heitis avakatsel 66.73 ja täitis muretult kvalifikatsiooninormi. See on tema jaoks teine tiitlivõistlus, kus ta kohe avakatsel kvalifikatsiooninormist jagu sai. Ühtlasi oli eestlane esimene kvalifikatsiooninormi täitja.

Eellugu:

Kanter on grupis teine heitja. Koos temaga heidavad selles grupis ka sakslane Robert Harting ja hispaanlane Mario Pestano. Tammert heidab 10. mehena.

Kolmas eestlane Märt Israel heidab B-grupis, kus alustatakse võistlust hiljem, kell 12.35. B-grupis heidab ka leedulane Virgilijus Alekna ja poolakas Pjotr Malachowski.

Kanter on hooaja edetabeliliider 71.64ga. Tammert on tänavu 65.17 heitnud ja Israeli tänavuse hooaja tippmark on 66.05.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles