Niit loobus veerandfinaalist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Niit.
Marek Niit. Foto: Priit Simson

Marek Niit loobus doktor Mihkel Mardna ja füsioterapeut Indrek Tustiti soovitusel tänasest 200 meetri jooksu veerandfinaalist, sest reie tagalihasevigastus oleks seadnud ohtu tema edasise sportlaskarjääri.

 «Marek peaks poolfinaali pääsuks tõenäoliselt püstitama Eesti rekordi, aga sellise jalaga poleks see võimalik. Ja arvestades vigastuse tõsidust, siis soovitasime tal tungivalt stardist loobuda. Sellel võinuks tema edasisele karjäärile valusad tagajärjed olla,» selgitas Eesti koondise arst Mihkel Mardna.

Paar tundi pärast eeljooksu avaldas Niit:

«Doktor Mardna tehtud süsti järel on jalg veidi parem. Nüüd saan veel massaaži. Kell 17.45 hakkan soojendust tegema ja selle pealt vaatan, kas saan veerandfinaalis joosta. Oma jooksu konkurente vaadates poleks terve jalaga edasipääs võimatu.»

Vahetult pärast jooksu avaldas Niit, et tema seis pole kõige parem. Samuti seadis ta kahtluse alla õhtuses veerandfinaalis jooksmise.

«Midagi kiita pole… 30 meetrit sain joosta, siis oli jokk,» nentis Niit. «Vorm on tegelikult väga hea, aga jalad pole korras.»

Niit tõdes, et kehvas seisundis pole mõtet õhtul teise ringi jooksma minnagi. «Lähen vaid siis kui jala korda saame,» kinnitas ta. «Õnneks on õhtuni aega. Loodan, et asjad lähevad nii nagu Eesti meistrivõistlustel, kus eeljooksus lõi vigastus välja, ent õhtuks tehti mind korda.»

Niidu jooksu võitis 20,92ga inglane Marlon Devonish. Teine oli Ramil Gulijev Aserbaidžaanist 21.12ga. Igast jooksust pääseb veerandfinaali kolm paremat pluss viis kiireimat aegadega.

Niidu esialgne eesmärk oligi teha võistlustel vähemalt kaks jooksu ehk siis pääseda eeljooksust edasi.

Niidu isiklik rekord on 20,69 ja tema tänavuse hooaja tippmark on 20,73.

Viiendas jooksus startinud Usain Bolt võitis oma jooksu 20,70ga.

Eellugu:

 Marek Niit stardib täna Berliini MMil neljandas jooksus. Temaga ühes jooksus on ka inglane Marlon Devonish, kelle isiklik rekord on 20,19 ja Aserbaidžaani jooksja Ramil Gulijev, kes on läbinud distantsi 20,04ga.

Niidu jooksule antakse start orienteeruvalt kell 11.23.

Niidust järgmises jooksus stardib maailmarekordiomanik Usain Bolt.

Niidu isiklik rekord on 20,69.

Iga jooksu kolm esimest pääseb veerandfinaali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles