Jalgpalli meistriliigas kohtuvad FC TVMK ja Tartu Maag

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on kohtumine jalgpallis FC TVMK (valges) - FC Tulevik Lilleküla staadioni kunstmuruväljakul.
Pildil on kohtumine jalgpallis FC TVMK (valges) - FC Tulevik Lilleküla staadioni kunstmuruväljakul. Foto: Liis Treimann

Eesti jalgpalli meistriliigas peetakse pühapäeval, 16. aprillil mitu olulist kohtumist, kui VII voorus on omavahel vastamisi tiitlikaitsja FC TVMK ja 4. kohta hoidev JK Maag ning mullune pronks JK Trans ja 5. positsiooni hoidev FC Flora.

Täiseduga jätkav FC Levadia sõidab külla üllatusvõimelisele JK Tammekale, tabeli alumises pooles on väga olulised pühapäevased kohtumised JK Tulevik – JK Vaprus ja FC Ajax – FC Warrior.

kell 14:00 FC TVMK Tallinn (1. koht, 19 p, 7 mängu) - JK Maag Tartu (4. koht, 12 p, 6 mängu), Lilleküla kunstmuruväljak

FC TVMK alistas VI voorus FC Flora 4:1, JK Maag pidi vastu võtma valusa 0:2 kaotuse linnarivaalilt JK Tammekalt. Seejuures said nii TVMK kui ka Maag viimases mängus ühe punase kaardi.

«Viimases kohtumises oli mitmeid positiivseid märke, kuid oma mängu leidmiseni on veel tükk maad,» ütles FC TVMK peatreener Vjatšeslav Bulavin, kelle hoolealused on olnud resultatiivsed kõigis senises seitsmes mängus.

«Võib arvata, et vastased on pärast «kodust» kaotust sportlikku viha täis. Meid ootab ees raske mäng.»

Pealinna klubi ründaja Vladislav Gussevi jaoks on kohtumine Maagiga väga eriline.

«Oma vanema venna vastu mängimine ei ole igapäevane asi. Arvan, et sellest, kumb meist edukam on, sõltub suurel määral ka see, milline meeskond on edukam,» arvas Vladislav, kelle vanem vend Vitali esindab tartlasi.

Märkimisväärne on fakt, et mõlemad vennad on sel aastal löönud meistriliigas 5 väravat.

«Unustame viimase mängu ja valmistume pühapäevaks,» kinnitas JK Maagi peatreener Sergei Zamogilnõi. «Olukord on keeruline, sest kaks meie põhikoosseisu mängijat ei saa kaartide tõttu osaleda. Kuigi varumeestepink on lühike, teeme kõik, et mängida väärikalt.»

Tartlaste poolkaitsja Sergei Starovoitov tunnistas, et mängus Tammekaga tehti kaitses palju vigu.

«Teeme kõik, et see ei korduks. Igal juhul mängime võidu peale,» sõnas ta.

Mängu peakohtunikuks on Aivar Israel ning abikohtunikeks Jaanus Mutli ja Dmitri Vinogradov.

FC TVMKl on mängukeelu all Vladislav Gabovs ning JK Maagil Sergei Ottšik ja Artur Ossipov.

kell 17:00 JK Trans Narva (3. koht, 16 p, 6 mängu) - FC Flora Tallinn (5. koht, 12 p, 6 mängu), Narva Kalevi staadioni kunstmuruväljak

Mullu FC Flora ees pronksile tulnud Narva klubi sai viimases voorus kindla 5:0 võidu FC Warriori üle. Flora võttis vastu aga 1:4 kaotuse FC TVMKlt, kusjuures mäng lõpetati üheksakesi.

JK Transi peatreener Valeri Bondarenko kinnitas, et meeskond tahab näidata oma parimat mängu.

«Tegemist on meie esimese kohtumisega kodupubliku ees,» tähtsustas ta.

«Mäng FC Floraga pole kunagi lihtne. Võitu igatseb ju iga meeskond, aga mäng näitab, kes selle välja teenib,» lausus Transi poolkaitsja Aleksandr Tarassenkov.

«FC Floral ja ka teistel meeskondadel on alati olnud Narvas raske mängida - nad on väga hea kodus mängiv võistkond,» tunnustas vastast FC Flora juhendaja Pasi Rautiainen.

«Pärast suurt kaotust TVMKle eeldan ja loodan, et oleme kohtumiseks Narvaga valmis. Saime eelmises mängus kaks punast kaarti, mis tähendab, et peame meeskonnas muudatusi tegema. Ent me ei lase päid norgu, töötame edasi ja loodan, et tulevikus ootavad meid ees paremad päevad,» lisas ta.

Tallinlaste ründaja Jarmo Ahjupera lisas: «Loodame viimase mängu kehva tulemuse unustada ja saavutada Narvas hea resultaat.»

Mängu peakohtunik on Hannes Kaasik ning abikohtunikud Sten Klaasen ja Neeme Neemlaid.

FC Floral jätavad kohtumise vahele Joel Lindpere ja Karl Palatu.

kell 17:00 JK Tammeka Tartu (6. koht, 7 p, 6 mängu) - FC Levadia Tallinn (2. koht, 18 p, 6 mängu), Tartu Annelinna kunstmuruväljak

Tartlaste said viimases kohtumises magusa 2:0 võidu kohaliku rivaali JK Maagi üle, FC Levadia alistas samade numbritega JK Tuleviku.

«Levadial on tugev koosseis. Peamine on see, et meie mängijad ei tunneks Levadia ees aukartust - siis tuleb põnev mäng,» rääkis JK Tammeka peatreener Sergei Ratnikov.

Tammeka kaitsja Ando Hausenberg märkis, et meeskond on viimastes mängudes palju kogemusi saanud.

«Püüame õpitu seekord positiivselt mängus ära kasutada,» ütles ta.

«Tammeka on seni näidanud väga südi mängu, Tartus tuleb väga võitluslik kohtumine,» arvas FC Levadia treener Igor Prins. «Üritame kaitseliini korras hoida, keskvälja kontrollida ja oma väravavõimalusi edukamalt realiseerida kui viimastes kohtumises.»

Tallinlaste poolkaitsja Konstantin Vassiljev kinnitas, et meeskond vajab Tartust kindlasti võitu.

«Selleni jõudmiseks peame vastasele oma mängu peale suruma ja mängudistsipliinist kinni pidama,» lausus Vassiljev.

Peakohtunikuks on Urmo Visnapuu ning abikohtunikeks Sergei Kuzmitšev ja Ülo Kikas.

JK Tammekal jätab kohtumise vahele Taavi Vellemaa.

kell 17:00 JK Tulevik Viljandi (10. koht, 0 p, 6 mängu) – JK Vaprus Pärnu (7. koht, 6 p, 7 mängu), Lilleküla kunstmuruväljak

JK Tulevik on kaotanud kõik senised mängud, viimati alistuti teise poolaja väravatest FC Levadiale 0:2. JK Vaprus on võitnud viimased kaks kohtumist: esmalt alistati FC Warrior 2:0 ja seejärel FC Ajax 1:0.

«Pärnu on viimased kaks mängu võitnud ja kindlasti leidnud mingi enesekindluse. Kui hoiame distsipliinist rangelt kinni, võime ka punktiarve avada,» selgitas JK Tuleviku peatreener Marko Lelov.

JK Tuleviku väravavaht Rene Kaas lisas: «Tuleviku lähiminevik on olnud väga tume. Loodame, et lähitulevik toob väravaid ja punkte.»

JK Vapruse peatreener Kalev Pajula märkis, et Tuleviku tabeliseis ei näita nende tegelikku tugevust.

«Meie aga oleme saanud kaks võitu järjest ning sellega meeskonnal isu ainult kasvab. Tahame Tuleviku vastu oma ilusat seeriat jätkata, kuid punktid ei tule ilma keskendumise ja võitluseta,» ütles Pajula.

Viimases mängus Vapruse võiduvärava löönud Maksim Pedõk sõnas samuti, et ilusat seeriat soovitakse jätkata.

«Kuigi Tulevik ei ole veel punktiarvet avanud, ei tähenda see, et nad meist nõrgemad oleksid. Tuleb tasavägine ja võitluslik mäng, kuid loodame kolme punkti,» lausus Pedõk.

Mängu peakohtunikuks on Maaren Olander ning abikohtunikeks Hannes Reinvald ja Marko Leevand.

Mängukeelde meeskondadel ei ole.

kell 17:00 FC Ajax Lasnamäe (9. koht, 0 p, 6 mängu) - FC Warrior Valga (8. koht, 1 p, 6 mängu), Lasnamäe Punase tänava kunstmuruväljak

FC Ajax kaotas viimases voorus JK Vaprusele alles lisaminuti väravat 0:1. FC Warrior jäi 0:5 alla JK Transile ning on statistiliselt meistriliiga kõige kehvema kaitsega meeskond – kuue mänguga on endale lastud lüüa 24 väravat.

«Pärast kuut vooru on meil 0 punkti, kuid me ei usu, et oleme autsaiderid. Meeskond mängib, on ka väravavõimalusi ja võidud tulevad kindlasti,» selgitas FC Ajaxi juhendaja Aleksandr Puštov.

«Kõik meeskonnad teevad vigu, mõned on selle eest karistada saanud ja mõned proovivad õppida teiste vigadest. Meie õpime kahjuks veel ainult oma vigadest. Viimases mängus oli põhiprobleemiks olukordade realiseerimine - see oli kaotuse põhjus. Warriori vastu proovime mängida nii, et pärast seda mängu oleks meil tabelis võitude real teine arv,» lisas ta.

Lasnamäe klubi poolkaitsja Sergei Bragin loodab, et tema meeskond teenib lõpuks ometi oodatud võidu.

«Kahjuks ei saa ma ise selles kohtumises võistkonda aidata,» ütles mängukeeldu kandev Bragin.

«Mõlemal meeskonnal on soov tabeliseisu parandada. Loodan, et tuleb põnev ja võitluslik mäng, mille suudame enda kasuks kallutada,» lausus FC Warriori peatreener Ivo Lehtmets.

Warriori kaitsja Mait Anton lisas: «Ajaxil on väga tugev meeskond. Meie läheme mängule võidumõtetega ja üritame kolm punkti teenida.»

Mängu peakohtunik on Ain Karutoom ning abikohtunikud Tiit Kivisild ja Eduard Rõžov.

FC Ajaxil on mängukeelu all Sergei Bragin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles