Skandaal: Bolti sõber jäi dopinguga vahele?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt (vasakul) Antigua ja Barbuda jooksja Daniel Baileyga (paremal) eeljooksus võistlemas.
Usain Bolt (vasakul) Antigua ja Barbuda jooksja Daniel Baileyga (paremal) eeljooksus võistlemas. Foto: AFP / Scanpix

Berliinis toimuval kergejõustiku MMil võib iga hetk lahvatada hiiglaslik skandaal. Nimelt jäi üks sportlane meeste 100 meetri finaalist kinnitamata andmetel vahele positiivse dopinguprooviga.

Üks Šveitsi päevaleht kirjutas, et patuoinaks on Antiguat ja Barbudat esindanud Daniel Bailey, kes sai 100 meetri finaalis neljanda koha ajaga 9,93.

Kusjuures Bailey treenib koos maailmarekordiomaniku Usain Boltiga. Aftonbladet väidab aga, et kui Bailey on tõesti patustanud, heidab see kohutavalt halba varju ka jamaicalasest maailmameistrile.

Bailey sõnas meediale aga teisipäeval, et pole ühestki positiivsest proovist teadlik.

Vahetult enne MMi jäid dopingukontrollide küüsi veel kaks Bolti trennikaaslast, Yohan Blake ja Marvin Anderson, kes nüüdseks on küll süüdistustest vabastatud.

Kõik neli meest treenivad Glen Millsi käe all.

Tegu võib olla ka valeinfoga, aga Bolti imeajad ning uus maailmarekord 9,58 on pannud paljud eksperdid kahtlema, kuidas on võimalik vastaseid nii kergelt võita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles