42-aastane Torres tahab veel ka Londoni olümpial võistelda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dara  Torres
Dara Torres Foto: AFP / Scanpix

42-aastane USA ujumistäht Dara Torres avaldas, et tahaks väga võistelda ka järgmisel olümpial Londonis 2012. aastal.

Torresel on selja taga juba viie OMi kogemus, kusjuures kõigilt olümpiamängudelt on ta ka medali võitnud. Kokku on Torresel 12 OM medalit, neist neli on kuldsed. Pekingi olümpialt võitis Torres 41-aastasena kolm hõbemedalit.

Vaatamata sellele pole Torresel ujumisest kaugeltki veel isu täis. Ta ihkab võistelda, kuid viitab sama võimalikele takistustele, mis plaani nurjata võivad.

«Mul on vähem kui aasta, et selgusele jõuda, mida tahan. Tahan, et mu põlv paraneks ja jalad saaksid uuesti vormi. Siis räägin treeneriga ja vaatame koos edasi,» selgitas Torres Reutersile. «See on suur pühendumus, kuid olen seda varemgi teinud. Küsimus on vaid selles, kas mu keha peab vastu.»

Lisaks vanusele võib tema arvates määravaks saada tervis ja pühendumus kolme-aastasele tütrele Tessale.

Praegu täidavad ujuja aja rohked sündmused ja kohustused. Treeningute kõrvalt on naine tänavu tegelenud raamatu kirjutamisega, kõnede ja avalike esinemistega. Selle kõrvalt veel tippvormis püsida tundub võimatu.

«Praegu on hoopis teistmoodi, kui siis, kui olin noorem. Kui oled noorem, siis tunned end võitmatuna. Kui saad vanemaks, oled kindlasti altim vigastustele,» selgitas põlvevigastust raviv Torres. «Kui tegin comeback’i paar aastat tagasi, siis tahtsin teha sama, mis 20-aastased teevad. Mõistsin päris kiirelt, et ma ei suuda seda. Vähemalt mis puutub treeningutesse. Läksin üheksalt treeningult nädalas viiele.»

Torres rääkis ka oma heast läbisaamisest USA imeujuja Michael Phelpsiga. Nad on küll võistkonnakaaslased, kuid viskavad üksteise kulul pidevalt nalja.

«Ta on hea laps. Ta kutsub mind emmeks ja mina kutsun teda pojaks,» teatas Torres naerdes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles