Tammeka hoidis edu Vapruse vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TVMK peatreener Sergei Ratnikov.
TVMK peatreener Sergei Ratnikov. Foto: Margus Ansu

Kolmapäeval, 3. mail mängiti lõpuni Eesti meeste jalgpalli meistrivõistluste meistriliiga VIII vooru kohtumine Tartu JK Tammeka ja Pärnu Vapruse vahel, mis peatati kohtuniku vigastuse tõttu 60. minutil. Tammeka juhtis peatamise hetkel 2:0 ja sellise tulemusega lõppes mäng ka pärast kohtumise lõpuni mängimist, teatas Tammeka pressiteenistus.

Pärnu kunstmuruväljakul jätkatud kohtumine läks edasi samast kohast, kust ta lõppes: Vapruse audisissevise Tammeka karistusala lähistel.

Esimesed neli-viis minutit osutas Vaprus üsnagi suurt survet Tammekale, ent peagi liikus mäng ka Vapruse värava alla. Kõige parem moment skoori suurendamiseks oli ilmselt Oliver Konsa pealelöök, mis väravapostist napilt mööda läks.

Meenutuseks, et 23. aprillil päikeselise ilmaga peetud kohtumist läks Tammeka juhtima juba 8. minutil. Vasakult äärelt tulnud Rasmus Tomsoni tsenderduse lõi peaga väravaks Heiko Tamm.

Järgnes võimalusi mõlemalt poolt, aga järgmiseks tähtsamaks sündmuseks kujunes 30. minutil Vapruse meeskonna poolkaitsja Aleksei Galkini eemaldamine mängust, kuna mees oli liiga toorelt palli ära võtma läinud.

Tammeka suutis enne poolaja lõppu, esimesel üleajaminutil eduseisu veelgi suurendada. Rasmus Tomson lõi kaheksalt meetrilt rikošetist tulnud palli oma selle hooaja esimese väravaks ning Tammeka juhtis 2:0.

Teise poolaja alguses jätkus üsnagi võrdne mäng ning väravaid rohkem ei löödud.

60. minutil väänas väljakuäärsel asfaldiribal abikohtunik Aivar Gutmann hüppeliigest ning selle tõttu pidi peakohtunik Sten Kaldma mängu peatama.

Tammeka esindusmeeskonna peatreener Sergei Ratnikovi sõnul olid esimesed minutid üsnagi pingelised, ent lõpp oli Tammekale soodne.

«Mäng lõppes nii nagu me tahtsime ja keegi ei saanud vigastada,» ütles Ratnikov. «Pühapäevane mäng Ajaxiga tuleb kindlasti raskem kui see oli Tartus, sest nad tahavad kaotust kindlasti tagasi teha. Aga meil on kõik mehed rivis ja isegi võistkonnasisene konkurents kohtadele.»

Pärast lõpuni mängitud VIII vooru säilitas Tammeka meistriliiga tabelis kuuenda koha. Tammeka on üheksa mänguga kogunud 13 punkti. Viiendal kohal olev JK Maag on ühe punkti kaugusel.

Järgmine Tammeka mäng on FC Ajax Lasnamäega. Sedakorda Tallinnas, FC Ajaxi staadionil pühapäeval, 7. mail kell 14.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles