Balta: treening näitas, et kõik on korras

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta
Ksenija Balta Foto: Scanpix Sweden

Talvel kaugushüppes Euroopa meistriks kroonitud Ksenija Balta jõudis täna MMi toimumispaika Berliini ning kinnitas, et paar nädalat tagasi tunda andnud kannavigastus ei tohiks reedest eelvõistlust segada.

«Eile tegin kodus kontrolltreeningu, hüppasin viis korda lühendatud hoojooksuga,» rääkis Balta. «Alguses oli väike hirm sees ning polnud sugugi nii, et ma poleks midagi tundnud. Kuid iga katsega läks asi paremaks, ilmselt tuli see põrutamine kasuks – täna on kõik korras.»

Kui kaugele hüpped kandusid, ei soovinud Balta ja treener Andrei Nazarov öelda. Nazarov märkis vaid, et Berliini tulekuks olid need piisavad.

Reedel tuleb kaugushüppajatel täita kvalifikatsiooninorm 6.75 või mahtuda 12 parema hulka. Balta möönis, et ülesanne pole sugugi lihtne. «Eelvõistlusel pole võimalik end säästa, tuleb täiega panna. Poole jõuga pole võimalik nii kaugele hüpata,» nentis ta.

Seni on Balta eelvõistluse sõela läbinud vaid korra – tänavu märtsis Torinos ning selle järgnes kohe meistritiitli võitmine.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles