Simpel Session peab Vabaduse samba all maha suvise trikirattavõistluse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Dhers
Daniel Dhers Foto: AFP / Scanpix

29. augustil hõivab vastavatud Vabaduse väljaku terveks päevaks suur trikirattavõistlus Simpel Summer Session, mis toob kohale BMX-ratturid 14 riigist ning selgitab ühtlasi välja Baltimaade parimad sõitjad.

Simpel Summer Sessioni tarvis Vabaduse väljakule spetsiaalselt üles seatavasse trikiparki on hetkeseisuga oma oskusi näitama saabumas koguni 70 trikiratturit Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Venemaalt, USAst, Suurbritanniast, Saksamaalt, Itaaliast, Ukrainast, Portugalist, Kreekast, Mehhikost ja Venetsueelast.

Lõviosa osalejatest moodustavad seejuures eestlased, lätlased ja leedukad, kuna võistluse näol on tegemist ka jaanuaris toimuva Simpel Session'10 maailma BMXi tippkohtumise Baltimaade kvalifikatsioonivooruga.

Simpel Sessioni peakorraldaja Mario Kalmre sõnul tuleb viimati kaks aastat tagasi toimunud ja nüüd otse linnasüdames peetav suvine vabaõhuvõistlus uhkem kui kunagi varem. «Simpel Sessioni talvised võistlused lähevad alati täismajale, seega tõotab ka augustikuine võistlus kujuneda üheks selle suve rahvarohkemaks sündmuseks

südalinnas,» lausus Kalmre.

 Kuulsamatest sõitjatest näeb korra juba ka Simpel Sessionit väisanud Venetsueela profiratturit Daniel Dhersi. Värskematest tulevikunimedest asub võistlustulle 18-aastane ameeriklane Spencer Bass, kelle hiljutised saavutused konkurentsirohkel USA BMX-võistlusel Dew Tour annavad peagi põhjust tema tähelendu oodata.

Noortest Eesti talentidest demonstreerib oma suvist vormi Andres Lainevool, kes jõudis jaanuaris toimunud Simpel Sessionil ainsa eestlasena BMX-sõidu finaali.

Kui tavaliselt võisteldakse Simpel Sessionil rula ja BMX distsipliinidel paralleelselt, siis erandkorras ei näe tänavusel Simpel Summer Sessionil rulasõitu. Korraldajate sõnul oli osavõtuhuvi nii BMXi kui rula poole pealt nii suur, et raske oleks olnud kõiki soovijaid ühel päeval võistlema lasta.

Simpel Summer Session algab keskpäevaste soojendussõitudega, kvalifikatsioonid toimuvad pärastlõunal ning parimad selguvad juba hilisõhtuni kestvas finaalis.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles