Kvalifikatsiooninorm sunnib Balta pingutama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta
Ksenija Balta Foto: Mihkel Maripuu

Kui kaugushüppajad Ksenija Balta ja Sirkka-Liisa Kivine Berliini lennujaama jõudsid, võttis esimene rahulikult oma pagasi ja istus bussi peale.



Teisel polnud aga midagi võtta, sest pagas oli kaotsi läinud. «Õnneks olid naelikud ja võistlusriided käsipagasis. Seega hüppamata mul ei jää!» muigas Kivine.



Täna õhtul kell seitse algav kvalifikatsioonivõistlus tõotab tulla keeruline – lõppvõistlusele pääsuks peab hüppama 6.75 või mahtuma 12 parema sekka. Kivise hinnangul piisab tõenäoliselt ka tulemusest 6.60.



Kui Kivine pole sel hooajal nii kaugele veel hüpanud, siis 22-aastasele Baltale peaks kvalifikatsiooninorm juba märksa jõukohasem olema. Tänavu on ta kahel võistlusel hüpanud üle 6.80.



Ent nagu ta ise ütles: «Eelvõistlusel pole võimalik end säästa, tuleb täiega panna.»


Mis kõige tähtsam – Balta kinnitas, et paar nädalat tagasi tunda andnud kannavigastus ei tohiks tänast eelvõistlust segada. «Tegin kodus kontrolltreeningu. Alguses oli väike hirm sees, kuid iga katsega läks asi paremaks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles