Kukk viskas eelvõistlusel 78.18

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Kukk
Mihkel Kukk Foto: Margus Ansu

Mihkel Kukk viskas Berliini MMi odaviske eelvõistluse kolmandal katsel 78.18. Lõppvõistlusele pääsemiseks sellest siisiki ei piisanud. Viimasena pääses 12 parema hulka soomlane Antti Ruuskanen 78.69ga.

«Soojendus oli suurepärane. Proovikatsel viskasin 75 meetrit, mis on minu kohta väga hea. Rafa oli väga-väga libe. Esimese katsel libisenin ja nikastasin sama jalga, mida väänasin kaks ja pool kuud tagasi,» selgitas Laanmäe. «Teise katse tegin juba läbi valu. Kolmandast katsest loobusin, kuna valu oli väga tugev. Pettumus on suur.» 

Kui odaviskajad tagasi staadionile toodi, siis Laanmäed nende hulgas enam polnud. Eesti koondise pressiesindaja Mariliis Vahe sõnul oli Laanmäe sunnitud võistluse Achilleuse kõõluse vigastuse tõttu katkestama. Seega ei saanudki Eesti koondise noorim liige Berliini olümpiastaadionil tulemust kirja.

Teise grupi odavise katkestati 40 minutiks, sest tugev vihmasadu ei lubanud võistlust jätkata. Tanel Laanmäel veel kahe esimese vooruga tulemust kirjas pole.

«Kui endale hinnet panna, siis annaksin kümne palli süsteemis kuue,» avaldas Kukk, kelle hinnangul olid Berliini olümpiastaadionil odaviske jaoks küllaltki keerulised tingimused - rajakate oli libe. «Tegin siin oma hooaja paremuselt kolmanda viske. Selles mõttes võin rahule jääda. Kahju muidugi, et oda poolteist meetrit kaugemale ei lennanud. Siis oleksin juba finaalis.»

Teises grupis on juba vähemalt viis meest Kukest rohkem visanud ning see tähendab, et eestlase võimalused on luhtunud.

Teise grupi võistlus aga alles jätkub.

Kvalifikatsiooni norm on 82 meetrit täitsid esimeses grupis vaid kaks sportlast - jaapanalane Yukifumi Murakami (83.10) ja kuubalane Guillermo Matriniez (82.50).

Suure tõenäosusega pääsevad edasi ka soomlane Tero Pitkamäki (81.65), norralane Andreas Thorkildsen (80.37), lätlane Ainars Kovals (79.76) ja soomlane Tero Järvenpää (79.48).

Lisaks Kukele on ohtlikus tsoonis ka venelane Sergei Makaraov (78.68) ja ungarlane Csongor Oltean (78.46). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles