Balta pääses kaheksandana edasi

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta.
Ksenija Balta. Foto: Liis Treimann

Kergejõustiku MMil Berliinis pääses Euroopa sisemeister Ksenija Balta kaheksanda tulemusega 6.59 lõppvõistlusele. Sirkka-Liisa Kivine hüppas 6.10 ja jäi neljandasse kümnesse.

Balta pääses üle noatera, edasipääsu taganud tulemus sündis alles viimases voorus. Kusjuures selle katse tõukas ta 27cm paku tagant.

«Viimase katse eel ei mõelnud ma midagi, keskendusin vaid sellele, et tuleb hüpata vähemalt 6.55, normi polnud enam vaja rünnata. Teadsin, et ma ei saa olla nii vilets,» rääkis Balta.

Baltal oli seletus ka hüppepaku tabamisega tekkinud probleemidele. «Ilmselt jooksin soojendusel liiga lõdvalt, aga just selle põhjal nihutasin märki alguses edasi,» lausus ta.

Võistlus kulges eerakordselt keerulistes tingimustes - staadionil sadas vihma ning keerutas tuul. Temperatuur langes aga järsult viimaste päevade madalaimale tasemele.

Balta astus esimese katse üle. Teisel üritusel oli aga hoojooks liialt lühike ning kaugelt paku tagant tõugatuna mõõdeti ta hüppe pikkuseks kõigest 6.23.

Sirkka-Liisa Kivine hüppas viimasel katsel 6.10, ent see annab koha neljandas kümnes. 

Lõppvõistlusele pääsemiseks tuli hüpata 6.75 või mahtuda 12 parema hulka.

Esialgu on norm täidetud kolmel naisel - Postugali esindajal Naide Gomesil (6.86), ameeriklannal Brittney Reesel (6.78) ning venelannast tiitlikaitsjal Tatjana Lebedeval (6.76).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles