Eelvõistlusega piirdunud Kukk saab iga aastaga targemaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Kukk
Mihkel Kukk Foto: Liis Treimann

Kvalifikatsioonivõistlused on alati ühtmoodi karmid – kõigil on kolm katset ja kellelegi armu ei anta. Kes nende katsetega end lõppvõistlusele visata ei suuda, need ei suuda.



Eesti odaviskajad eile paraku ei suutnud. «Lõppvõistlusele pääsust jäi üks katse puudu. Nii nagu ikka,» sõnas Mihkel Kukk, kes sai Berliini MMil kolmandal katsel kirja 78.18.

Valus tõde on aga see, et kohta lõppvõistlusel pakuti lausa kandikul – viimasena pääses edasi 78.69ga.

Nagu Kukk oma võistluse kokku võttis, siis polnud ta eile veel nii kõva vend, et 12 parema hulka pääseda. Aga juba järgmisel aastal ehk juba on. Vähemalt loodab olla.
«Mul pole veel sellisel tasemel võistlusteks piisavalt kogemusi. Tegin esimese katse liiga ettevaatlikult. Mida võistlus edasi, seda kindlamaks muutusin,» selgitas 16. koha saanud Kukk ja lisas: «Iga aastaga saan targemaks. Väikeseid vigu olen teinud ja nüüd tuleb nendest õppida. Jalad on vaja tugevamaks treenida, siis saab ka tehniliselt paremaid viskeid teha.»

Ka Pekingi olümpial kaasa teinud Kuke hinnangul oli Berliini olümpiastaadionil võimas tunne võistelda. Jalga see tal värisema ei pannud. Vaim oli võistluseks valmis. Samas häiris teda MMi korraldus.

«Siinse võistluse formaat on natuke nõme. Kaks tundi enne võistlust peab hakkama sooja tegema ja visete ajal on jalad juba pehmed. See pärsib kõikide tulemusi,» avaldas 26-aastane Kukk, kes hindas oma esitust kümne palli süsteemis kuuega.

Rahulolu oleks valmistanud vähemalt 80-meetrine vise. «Selles mõttes võin rahule jääda, et tegin oma hooaja kolmanda tulemuse. Kahju ainult, et oda poolteist meetrit kaugemale ei lennanud, siis oleksin kindlalt lõppvõistlusele pääsenud,» nentis tänavu 81.12 visanud Kukk.

Jõgevalt pärit sportlase sõnul olid ka võistlustingimused rasked – rada oli märg ja viset oli keeruline sooritada.

Olukord muutus veelgi keerulisemaks teise grupi odaviske ajal. Selles grupis viskas ka koondise pesamuna Tanel Laanmäe. Kahel esimesel katsel ei lasknud ta oma viskeid ära mõõta, need maandusid napilt 60 meetri juures. Siis aga olid korraldajad sunnitud tugeva vihmasaju tõttu võistluse 50 minutiks katkestama.

Kui odaviskajad tagasi staadionile toodi, siis Laanmäed nende seas enam polnud. Eesti koondise pressiesindaja Mariliis Vahe sõnul vigastas mees Achilleuse kõõlust ja oli sunnitud võistluse katkestama. Väidetavalt andis vigastus juba esimesel katsel tunda.

POSTIMEES hindab

Mihkel Kukk – Mihkel Kukk ei püstitanud Berliini MMil ei hooaja tippmarki ega läinud otseselt ka oma võistlusega altpoolt latti. Hinne kolm on korralik koolipoisi hinne – samasugune nagu Kuke võistluski.

Tanel Laanmäe – hoolimata sellest, et 19-aastane Tanel Laanmäe tegi oma esimese täiskasvanute tiitlivõistluse ja tema esmaseks ülesandeks oli kogemusi hankida, tulnuks oma tasemel tulemus siiski ära teha. Või vähemalt mingisugunegi tulemus kirja saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles