Kiireima ajaga finaali pääsenud USA teatenelik diskvalifitseeriti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Darvis Patton (vasakul) saab Shawn Crawfordilt teatepulga ja asub viimast vahetust jooksma. Paraku toimus teatepulga üleandmine selleks ettenähtud alast väljaspool ja ameeriklased diskvalifitseeriti.
Darvis Patton (vasakul) saab Shawn Crawfordilt teatepulga ja asub viimast vahetust jooksma. Paraku toimus teatepulga üleandmine selleks ettenähtud alast väljaspool ja ameeriklased diskvalifitseeriti. Foto: AP / Scanpix

Berliinis jätkuvatel kergejõustiku maailmameistrivõistlustel diskvalifitseeriti meeste 4x100 m teatejooksus kiireima ajaga 37,97 finaali pääsenud USA teatenelik.

Mullu Pekingi olümpial jäid kahe aasta tagused maailmameistrid samuti finaalist kõrvale, kuna ei suutnud teatepulka korralikult edastada ja see kukkus. Seekord sujus selles vallas kõik hästi, ent viga siiski tehti – ameeriklased diskvalifitseeriti, kuna olid teinud ühe vahetuse selleks ettenähtud alast väljaspool, vahendab Reuters.

Eksimusega said hakkama Shawn Crawfrod ja ankrumees Darvis Patton. Patton on sama mees, kes oli üks süüdlastest ka olümpiafinaalist väljajäämisel.

USA kaebas küll otsuse edasi, väites, et puuduvad piisavad asitõendid, ent nende soovi ei rahuldatud ja tiitlikaitsjad finaalis ei jookse.

Olümpiavõitja Jamaica teatenelik jooksis poolfinaalis ilma maailmarekordimehe Usain Bolti ja Asafa Powellita, ent jõudis siiski kindlalt finaali.

Meeste 4x100 m jooksu finaal on täna õhtul, ajakava kohaselt Eesti aja järgi kell 21.50.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles