Tervisehäda sundis Jaansoni MMi katkestama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
43-aastane Jüri Jaanson.
43-aastane Jüri Jaanson. Foto: Fred Killing

Eesti sõudekoondise peatreeneril Jaan Tultsil oli Poznani MMil oma endise õpilase Jüri Jaansoni teisipäevast lohutussõitu tõeliselt valus jälgida. Tults lausa tundis, justkui hakkaks kogu tema keha valutama.



Veel valusam oli Jaansonil endal. Teisipäevases lohutussõidus viimase kohaga leppima pidanud mees otsustas võistluse sootuks pooleli jätta. Eilset C/D-finaali ta sõitma ei läinudki. Tema abikaasa ja treeneri Tatjana Jaansoni sõnul oli selleks erinevaid põhjuseid.



Esiteks, kahekordse olümpiahõbeda vorm pole selline, nagu nad lootsid ja ootasid. Eesmärk oli vähemalt B-finaali pääseda. Ja teiseks, puusaliiges hakkas Jaansonile pärast lohutussõitu tugevat valu tegema. Tultsi sõnul olevat mehel isegi raske joosta olnud. Rääkimata siis sõudmisest.



Õnneks ei pea Jaanson puusaliigese kulumise tõttu operatsioonilauale minema. Pärast doktor Mihkel Mardnaga konsulteerimist jõuti järeldusele, et probleemile saab ka erinevate protseduuride ja süstidega leevendust. Puusavalu on varemgi Jaansonile probleeme valmistanud, kuid mitte kunagi nii tõsiselt.



«Mardna olevat juba kolm aastat tagasi ennustanud, et sellise puusaga üle kahe aasta sõita ei saa. Aga Jürkal käib juba kolmas aasta,» selgitas Tults.



Küsimusele, kas puusaprobleem võib lõpetada ka 43-aastase sõudja karjääri, vastas Tatjana Jaanson: «Jüri karjääri lõpetamisest on juba pärast Ateena olümpiat pidevalt räägitud. Jätkamine sõltub täielikult sellest, kas sportlasel jagub motivatsiooni või mitte. Praegu meil selle kohta vastuseid veel pole.»



Jututeemaks on tippspordist loobumine perekonnas tulnud aga küll. Seni on kõik siiski jutu tasemele jäänudki – Jaanson treenib edasi ikka samamoodi, nagu oma parimatel aastatel. «Arutame neid asju kogu aeg. Aga konkreetset vastust pole,» kinnitas Tatjana Jaanson.



Veel eile polnud kindel, kas Jaanson lõpetas selle sõiduga ka kogu oma hooaja. Varem on räägitud, et mees sõidab ka septembrikuisel Bresti EMil. Praegu on see aga küsimärgi all. Kõigepealt tuleb analüüsida MMi ebaõnnestumise põhjuseid ja siis vaadata tuleviku poole.



Artikli täisversiooni loe Postimehe paberlehest.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles