Vaskys sai Valgas Liivaku tooli

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augenijus Vaskys
Augenijus Vaskys Foto: Margus Ansu

Valga korvpallis leidis aset paleepööre – kaks hooaega kohalikku meistriliiga meeskonda juhendanud Jaanus Liivakuga lõpetati leping ning uueks peatreeneriks kinnitati leedulane Augenijus Vaskys.



Valga CKE Inkasso nime kandva meeskonna president Margus Lepik põhjendas treenerivahetust Liivaku liiga suurte nõudmistega. «Me ei suutnud neid rahuldada,» lausus ta. «Samas võivad muutused meeskonna arengule kaasa aidata.»



Pärast neljanda kohaga lõppenud möödunud hooaega häälepaelte lõikusel käinud ning alles hiljuti paranenud Liivak oli asjade sellisest käigust silmanähtavalt häiritud. Kolmeks aastaks sõlmitud töölepingu enneaegsest peatamisest saanud ta teada tähitud kirja vahendusel.



«Huvitav, kui palju see liiga palju on?» viskas ta küsimuse õhku. «Olen kuulnud, et ma nõudsin palka 60 000 krooni ja uut autot – sellist summat ei küsiks ma isegi Kalev/Cramo või Rocki käest. Autot pole aga Valga-suguses väikelinnas praktiliselt vajagi.»



Kuigi Liivak oleks pooleli jäänud tööd meeleldi jätkanud, tähendab Valgast lahkumine talle ka mõningat kergendust, probleeme jagunud seal küllaga. Siiani pole ta kogu möödunud hooaja tasu kätte saanud. «Juba kolm kuud üritavad nad minuga maksegraafikut sõlmida, ent hakkama pole sellega saadud,» märkis ta.



Tuleviku suhtes ei osanud Liivak midagi öelda. «Olen vaba mees vabal maal. Enamikul klubidel on juba asjad paigas ning vabu treenerikohti pole,» nentis ta.



Lepiku sõnul on varem tartu Rockis ja Faustos mänginud Vaskys Liivakust märksa odavam mees. Treeneritööd proovib ta esimest aastat ning Valgasse jõudis ta kunagise meeskonnakaaslase Heiko Rannula kaudu. Rammulast sai ka Valga mängiv abitreener ning tema juhendamisel alustati augustis üldkehalist ettevalmistust.



Möödunud hooaja lõpetas Valga kaheksa mängijaga, tänavu püütakse koosseisu veidikenegi suurendada. «Hooaja alguseks tahaks vähemalt kümme meest kokku saada,» rääkis Lepik ning vihjas, et klubi eelarveks plaanitakse umbes kaks miljonit krooni. «Koosseisu suurendamine sõltubki eelkõige rahast.»



Tänase seisuga on nimekirjas kuus pallurit – Rannula, Antti Vasar, Timo Oja ja Reigo Nõmm mullusest koosseisust ning uue tugeva täiendusena Ando Tagamets. Leping on sõlmitud ka tulevikumeheks nimetatud Robert Petersoniga.



Lepiku sõnul vajatakse esmajärjekorras veel keskmängijat. Mullu Valga korvialust kindlustanud Kanada ekskoondislane Richard Anderson vigastas suvel põlve ning jätab hooaja vahele. «Vaskys toob testimisele ühe pika leeduka,» teadis Lepik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles