Polina Bratuhhina sõlmis lepingu Prantsuse klubiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Polina Bratuhhina.
Polina Bratuhhina. Foto: volley.ee

Tuleval hooajal saab tipptasemel klubivõrkpallis kaasa elada vähemalt ühele Eesti naisele - Polina Bratuhhina sõlmis lepingu Prantsuse kõrgliiga klubiga Terville Florange Olympique Club.

«Mul on Hispaanis sõber, kes tunneb üht mänedžeri, kelle kaudu ma lepingu ka sain,» meenutas 21-aastane ja 180 cm pikkune nurgaründaja sündmuste arengut volley.ee'le.


Eelmisel hooajal 14 naiskonna (uuel hooajal osaleb Ligue A-s 12 klubi) seas kümnenda koha pälvinud klubi baseerub Kirde-Prantsusmaal Luksemburgi piiri ääres 6500 elanikuga Terville'i linnakeses. «Hea vaikne koht. Saab keskenduda võrkpallile,» ei lasknud Bratuhhina end koha väiksusest häirida.

Võrkpalliringkondades on aastaid liikunud jutud, et Narvast pärit Polina Bratuhhinat ja tema kaksikõde Nataljat pole võimalik lahutada. Tulid ju mõlemad käsikäes piirilinnast Tallinna. Siiani mängiti koos Baltimaade parimas klubis GMP/Olympic ja üheskoos õpiti EBSis rahvusvahelise ärijuhtimise eriala (lõpueksami loodab Polina Bratuhhina detsembris ära teha).

«Ükskord pidi see ju juhtuma,» naeris Polina Bratuhhina, kelle õde jätkab mängimist valitseva Eesti meistri ridades. «Natašal oli pakkumisi Hispaaniast ja Küproselt. Ju ta arvas, et pole välisklubisse siirdumiseks veel valmis.»

Kas välisklubisse siirdumine tõmbab kriipsu tõsisele rannavõrkpallile ja lootustele jõuda 2012. aasta Londoni olümpiale? «Arvan, et mängin ka järgmisel suvel rannavõrkpalli,» ütles tänavu Kadri Puri, Mari-Liis Graumanni kui õega koos mänginud Polina Bratuhhina. «Tõsi, Prantsusmaal ei saa ma saalivõrkpalli kõrvalt liival mängida, kuid mul on selles suhtes omad mõtted, mida ma avaldada ei taha.»

Prantsuse liigas on Eesti naistest leiba teeninud ka Katre Laanes ja Marju Teras, kuid mõlemad on nüüdseks tippvõrkpallist loobunud. Järgmisel hooajal kuulub õrnema soo esindajatest välisklubi nimekirja ka sidemängija Julija Mõnnakmäe, kelle tööandjaks on Rootsi naiskond Örebro Volley.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles