Veselin Matici vallandamine sõltus ühest mängust

Peep Pahv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veselin Matic.
Veselin Matic. Foto: Toomas Huik.

Kalev/Cramo korvpalliklubi president Ivar Valdmaa kinnitas, et pärast finaalseeria esimest mängu oli peatreener Veselin Matici vallandamine tõsiselt päevakorral. Tulevaks hooajaks tuuakse aga välismaalt uus peatreener ning järelkasvu kindlustamiseks võetakse tänavu Triobet/Dalkia nime kandnud meeskond oma tiiva alla.

 Kas olete analüüsinud, miks hästi alanud hooaeg nii nadilt lõppes?

ULEBi sari algas tõesti väga hästi, siis aga tekkisid erinevad meditsiinilised põhjused - mängijaid tabas üksteise järel kõhutaud ning tabelis tekkis seis, kus edasi jõuda polnud võimalik. Seejärel ei pingutatud nii nagu vaja ning algas allakäik.

Kui nägite, et asjad ei toimi, siis mida proovisite teha?

Püstitasime kolm eesmärki - ULEBis mängisime alguses hästi, Balti liigas soovisime jõuda kuue hulka ja saime sellega hakkama, Eesti meistriliigast ootasime kulda, kuid see ei täitunud. Meeskonnas langes suur raskus Travis Reedile, kuid lõpus teda lihtsalt polnud.

Kas võib öelda, et klubi ei käitunud Reediga õiglaselt?

Meedias on sellest asjast maalitud vale pilt. Reed teatas, et ei saa mängida ning soovib minna lõikusele. Keelitasime teda hooaja lõpuni mängima, ent ta ei tahtnud süsti abi kasutada. Me ei saanud ju teda sundida ning lubasime ta enne hooaja lõppu koju. Mingit vaenu polnud.

Kas hooaja jooksul tekkis mõte peatreener Veselin Matic vallandada?

Pärast finaalseeria esimest kohtumist otsustasime, et kui teine mäng on sama vilets, saadame ta koju. Teises kohtumises oli aga võit lähedal ning see käik jäi kasutamata.

Kahe aastaga on Kalevis käinud meeskonna jagu välismaalasi. Miks te ei suuda võistkonda normaalselt komplekteerida?

Heade mängijate muretsemiseks on vaja palju raha ning kui tahad hea mängija eest vähe maksta, tuleb ta palgata võimalikult hilja. Tegelikult ei vahetanud me ülearu palju, komplekteerimisel nappis lihtsalt õnne.

Paljud leegionärid tulid Matici kaudu. Kas tema sõna maksis liiga palju?

Arvestasime tema soovide ja arvamusega. Hooaja alguses soovisime Martin Müürseppa, seejärel tõime Vladimir Vuksanovici, ent tema vigastas põlve. Asemele kutsusime Igor Jokici, kuid ta ei sobinud ning alles siis jõudsime Mateo Kedzoni. Teine probleem tekkis tagamees Marlon Parmeriga, kelle tase polnud piisav. Kui nägime, et mehed pole tasemel, pidime ju midagi tegema - Jokiciga polnud mõtet lõpuni minna.

Kuuldavasti on uued peatreeneri kandidaadid USA ja Uus-Meremaa taustaga. Miks te ei otsi treenerit lähemalt - näiteks korvpallimaalt Leedust?

Soovime saada välismaalastelt uut kogemust. Leedulased on head, aga sealsed tipud lähevad kaugele ja on kallimad. Eestlastest loobusime, sest omavaheline vahetamine ei vii korvpalli edasi.

Liiguvad kuuldused, et võtate Triobet/Dalkia meeskonna ning Tiit Soku korvpallikooli oma hoole alla.

Otsuseid pole veel langetatud, ent läbirääkimised käivad. Tänavu lõpeb meie koostööleping Kohilaga, ent vajame meeskonda, kus tehakse tugevat treeningtööd ning meie noored saaksid meistriliiga tasemel mängida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles