Taaramäe Vuelta eel – peavalu ja külmavärinad

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe (punases).
Rein Taaramäe (punases). Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Homme maailmakuulsat Vuelta velotuuri alustava noore eesti rattaprofi Rein Taaramäe tervis pole suursündmuse eel kiita. Öösel ärkas ta üles külmavärinate ja peavaluga.

Selle aasta Vuelta tuleb mitmekesisem kui kunagi varem. Maailma kolme suurema rattapeo hulka kuuluv võiduajamine saab seekord alguse Hollandist. Neli etappi lauskmaal vihmas ja tuules sõidetud, tuleb lennukiga kolida tulikuuma Hispaaniasse, kus ootavad tõelised mäed, mida vallutada. Äge võistlus tuleb, nagu Taaramäe ütles.

Paraku pole vähemalt tuuri eel säärane kliimavahetus hästi mõjunud. Tavaliselt Nice'is 35-kraadises palavuses treeniv lootustandev eestlane on 15 pügalat madalama temperatuurinäiduga hädas.

«Enesetunne on imelikult kehvaks muutunud,» nentis Taaramäe, kes pole olude vahetudes suutnud korralikult välja puhatagi. «Siin ärkasin öösel üles, pea valutas ja oli külm. Ka trenni pole nii hea teha.»

Vändrast pärit, kuid profikarjääri jooksul lõviosa Nice'is harjutanud ratturi sõnul on nigela enesetunde põhjuseks tõenäoliselt kliimavahetus. Vähemalt kogenenumad sadulamehed on talle öelnud, et isegi Prantsusmaa ühest otsast teise lennanuna tuntakse end mitu päeva tavapäraselt väsinumana. Ja mis seal salata, Nice'is on õhk kergem kui jahedas ja niiskes Hollandis. Oleks ju nagu loogiline, kuid paraku polnud kõik ideaalses korras ka enne põhja poole suundumist. Näiteks pühapäeval peetud ühepäevasõidu GP Ouest France - Plouay katkestas noor eestlane just nigela enesetunde tõttu.

«Eelmisel nädalal tegin treeningul testi, mis näitas päris häid tulemusi, kuid ühepäevasõidul esines tervisega probleeme ja astusin sadulast maha. Pärast seda polegi end väga hästi tundnud,» tõdes Taaramäe, kes ei rutanud praegust seisu varasemaga võrdlema. «Ei kujuta ette, kas need asjad on omavahel seotud.»

Tänavu Prantsusmaal 1. kategooria velotuuril Tour de l'Ainil triumfeerinud Taaramäe praeguse seisu pärast siiski häirekella lööma ei kipu. Senise karjääri jooksul on varemgi juhtunud, et tuuri alguses ei saa ta end korralikult vedama, kuid pärast jälle mitte pidama. Kolme nädala pikkusest võiduajamisest pole ta küll varem osa võtnud, kuid on tugevuse märke näidanud veidi lühematel võistlustel.

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberväljaandest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles