Kirsipuu: Taaramäe kõrge koht etapil on võimalik

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Kirsipuu
Jaan Kirsipuu Foto: Ülle Kübarsepp / Valgamaalane

Eesti läbi aegade parim jalgrattur Jaan Kirsipuu ei rutta noorelt kolleegilt Rein Taaramäelt algaval Vueltal ülisuuri tegusid ootama, kuna 22-aastasele eestlasele on see täiesti uudne kogemus.

«On suur vahe, kas tuuril tuleb sõita 11 või 21 etappi,» märkis Kirsipuu elutargalt. «Kui vorm oleks tal hea, siis on esikümnekoht teoorias võimalik. Praktika on aga midagi muud. Juba 20 hulka jõudmine oleks suur õnnestumine.»

Kirsipuu ei välistanud aga, et Taaramäe võiks mõnel etapil püüda ka kohta esikolmikus. Veterani meelest soodustaks üldkonkurentsis nigelam esinemine etapil kõrge koha püüdmist.

«Vahel kukutakse mõnel etapil isegi meelega ära, et saaks järgmisel üksi rünnata. Kokkuvõttes mitte ohtu kujutaval konkurendil lastakse tihtipeale eest minna,» selgitas Kirsipuu. «Nii on suurtel tuuridel palju etappe võidetud.»

Karjääri jooksul maailma mainekaimal rattameeste võiduajamisel Tour de France'il neli etappi võitnud Kirsipuu loodabki, et Taaramäe suudab Vueltal küpset sõitu näidata.

«Kindlasti ei peaks ta minema ilmtingimata kokkuvõttes kõrgele kohale pürgima. Võistlust tuleb võtta enesetunde järgi,» arvas Kirsipuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles