Raja ja Taimsoo lähevad medalijahile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo (vasakul) ja Allar Raja.
Kaspar Taimsoo (vasakul) ja Allar Raja. Foto: Fred Killing

Kui Kaspar Taimsoo ja Allar Raja olid Poznani sõudmise MMil oma poolfinaalis kolmandana üle finišijoone libisenud, ütlesid nad üksteisele vaid üht: «Tehtud!» Rohkem sõnu polnudki vaja.

Kuigi meeste sõit oli kaugel sellest, mida nad ise ja treener Matti Killing ootasid, sai miinimumeesmärk täidetud. Eestlased pääsesid maailmas kuue parima paarisaerulise kahepaadi hulka.
Kuigi A-finaali koht tuli kindlalt, ei tundnud ükski eestlane poolfinaalist täit rahulolu. Kogu sõitu kaldalt jälginud Killing raputas meeste esitust jälgides üksnes pead ja sõnas: «See ei olnud nüüd küll ilus sõit!»
Ka Raja ja Taimsoo ise tundsid, et eilne poolfinaal tuli kuidagi raskelt. Paat ei libisenud nii nagu varasematel kordadel. Eestlased ei pidanud küll täiskäiku mängu panema, kuid enesetunne polnud siiski kummalgi mehel parimate killast. Miks, seda on praegu veel vara öelda. Põhjuseid võib üksnes oletada.
Killingu hinnangul võis üks tegur olla poolfinaalieelne närvipinge. Nagu ta ise ütles: «Poisid närveerisid üle.» Teiseks põhjuseks oli kindlasti ka pikk paus eelsõitude ja poolfinaali vahel. Eestlastele sobib paremini graafik, kus kogu võistlus peetakse nelja päeva jooksul. Nüüd oli aga üksnes eelsõidu ja poolfinaali vahel kolm päeva.
«Meile sobiks paremini see, kui saaks iga päev tulistada! Muidu kaob vajalik särts ja poisid hakkavad üle mõtlema,» selgitas Killing, kelle sõnul liikusid paatkonnad, kes osalesid ka vahesõitudes, märksa särtsakamalt.
Küsimusele, kuidas kahe päevaga vajalik särts leida, vastasid Taimsoo ja Killing justkui ühest suust: «Kõigepealt tuleb puhata.» Alles siis vaadatakse finaali poole. Finaali, kus on eestlaste hinnangul vähemalt neli potentsiaalset medalinõudlejat - Prantsusmaa, Saksamaa, Uus-Meremaa ja Eesti.
Üks, mis kindel, laupäeval seisab ees suuretendus - A-finaal. Seal ei andestata enam tehniliselt viletsat sõitu ega halba enesetunnet. Nagu Taimsoo ise ütles, tuleb endast maksimum välja pigistada. Tuleb ennast täiesti tühjaks sõita. Eesmärk on kõikidel teada - medal. Hooaja eelnevad sõidud on näidanud, et eestlased on selleks võimelised. «Väiksemat eesmärki ei saagi olla,» kinnitas Killing.

Artikli täisversiooni loe Postimehe paberlehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles