Kaks noort Eesti jalgpallurit siirdus Hollandisse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall (Pilt on illustreeriv)
Jalgpall (Pilt on illustreeriv) Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja
Andekate noormängijate kasvatajaklubina tuntud SC Reali jalgpallurid Marek Kaljumäe ja Andreas Sutt liitusid Hollandi klubide AZ ja Heerenveeniga.

18-aastane kaitsja Kaljumäe hakkab mängima Ragnar Klavani koduklubi AZ Alkmaari noortevõistkonna juures, 17-aastane väravavaht Sutt aga Heerenveenis, kus on teiste seas mänginud ka selline Hollandi superstaar nagu Klaas-Jan Huntelaar, kirjutab soccernet.ee.

«See, et mitmed noormängijad välismaale lähevad näitab, et Eesti jalgpall areneb ja on tõusuteel. Üldine noorte tase on tõusnud,» kommenteeris kahe oma hoolealuse lahkumist SC Reali treener Aivar Tiidus.

Tiiduse sõnul ongi klubi praegune süsteem Hollandi-suunaline, kuna suure vutiriigi klubid on pilgu peale pannud veel kuuele Reali mängijale.

«Pole tõenäoline, et nad kõik viie-kuuekesi ühte klubisse lähevad, kuid üldtõenäosus sinna minekuks on olemas. Mõnel poisil on kindlasti šanssi,» ütles Tiidus, kelle sõnul on noormängijad ennast Tulpidemaal juba ka 2-3 korda näitamas käinud.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles