Maasing võitis tuuri Prantsusmaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Maasing.
Sander Maasing. Foto: rattaprofid.wordpress.com.

Tippamatöörmeeskonna CC Etupes üks liidritest Sander Maasing võitis sel nädalavahetusel sõidetud amatööride velotuuri Tour Loire Pilat.

Maasing pani tuurivõidule aluse juba laupäeval sõidetud esimesel mägisel etapil, kui ta edestas teise koha saanud Jakinit poole minutiga, vahendab rattaprofid.com. Pühapäeva hommikul tegi Eesti noortekoondise liider Maasing ilmselt elu ühe parema temposõidu, saades 15,5 kilomeetri pikkusel eraldistardist sõidus teise koha. Eestlasest oli parem vaid David MacLean.

Silver Schultz (E.C. St Etienne Loire) sai temposõidus 15. koha, Jakin 24. koha, Silver Ao 45. ja Martin Puusepp 47. koha (mõlemad A.C. Bisontine).

Pühapäeva õhtul oli kavas lühike mägine etapp, mille võitis Julien Berard (Chambéry C.F). Teise koha sai 2 sekundit hiljem lõpetanud lätlane Herberts Pudans. Peagrupp eesotsas Alo Jakiniga kaotas võitjale 8 sekundit. Schultz sai sel etapil 12. koha, Ao 13. koha, Maasing 20. koha ning võitjale 1.11 kaotanud Puusepp 39. koha.

Proloogi ja kolme etapi kokkuvõttes kuulus võit seega Maasingule. Teise koha sai Rudy Molard (CR4C Roanne, +0,45) ning kolmas oli Berard, kes kaotas eestlasele juba 1.17. Kuuenda koha saanud Jakin kaotas kaasmaalasele 1.46, Ao sai 18. koha (+4.05), Puusepp 36. koha (+14.03) ning Schultz 53. koha (+18.42).

Maasing rääkis pärast võistlust, et vorm on enne järgmisel nädalal algavat Tour de l´Aveniri päris rahuldav, kuid seda võitu üle hinnata ei tasuks.

«Selle sõidu tase ei olnud väga kõva,» hindas 21-aastane Maasing, kes alles nädal tagasi sai kõvema tasemega ühepäevasõidul teise koha. «Aga seis on enne Aveniri tuuri hea, olen praegu üsna oma võimete tipu lähedal.»

Viimase kuu aja jooksul korduvalt esikümnekohti korjanud Jakin jäi oma 6. kohaga väga rahule.

«Mul pole kunagi mägedes sellist jalga olnud,» rääkis Jakin, kes jäi eriti rahule laupäevase teise kohaga. «Eraldistardist sõit läks aga täiesti metsa, kohe algul olin jumala kinni ja kuni lõpuni ei läinud enesetunne paremaks.»

Sellel võistlusel osalenud eestlasest valmistuvad 5. septembril algavaks U23 vanuseklassi suurtuuriks Tour de l ´Aveniriks Maasing, Puusepp, Ao ja Schultz. Jakinil jääb vanuse tõttu seal sõitmata. Mehed harjutasid väikest viisi koostööd juba sel tuuril, kuid loomulikult tuli oma meeskonna värve tähtsamaks pidada. Esmaspäeval läheb nelik Tour de l´Aveniri viimase etapi rajale koos treenima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles