Pere Leib tõestas, et pole ühemeheklubi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Pere Leiva diagonaalründaja Ragnar Pähn.
Tartu Pere Leiva diagonaalründaja Ragnar Pähn. Foto: Toomas Huik

Valitsev Eesti võrkpallimeister Tartu Pere Leib tõestas, et tegu pole ühe mehe (loe: Argo Meresaare) võistkonnaga. Taaralinlased seljatasid vigastusest paraneva liidrita pearivaali Selveri 3:2.

Pere Leib pälvis kevadel kulla peamiselt Meresaare toel, nüüd näitasid klubikaaslased, et oskavad ilma põhipommitajata toime tulla. Meresaart on edukalt asendanud Ragnar Pähn, kes tegi eile oma lühikese karjääri ühe parema mängu, tuues üleplatsimehena 29 silma.

«Tuli küll hästi välja,» ei peljanud Pähn natukene oma nina taeva poole tõsta. «Eelmisel hooajal tegutsesin nurgaründaja kohal, kuid diagonaalmängija positsioon sobib mulle paremini. Kui Meresaar selja terveks saab, pean ilmselt tagasi nurka kolima.»

Võit ei näidanud midagi

Pere Leiva peatreener Urmas Tali nii kindel polnud. «Meresaare paranedes võib igas mängus uus mees esile kerkida. Meil on veel pingilt võtta 16-aastane ja 208 sentimeetri pikkune Oliver Venno. Küll te näete, ta otsustab sel hooajal nii mõnegi kohtumise saatuse,» lubas Tali.

Pere Leib kaotas mullusele finaalivastasele Selverile kaks esimest geimi napilt, kuid kindlalt 22:25 ja 23:25. «Pühapäevane kõva mäng Ezerzeme vastu lõi poiste moraali alla. Nädala alguse treeningud kulgesid väga vaevaliselt,» meenutas Tali.

Kolmandas geimis jõudude vahekord muutus. Pere Leib läks seisult 9:9 ette 16:12 ega andnud edu käest – 25:19. Tartlaste servi vastuvõtu ja kaitsetegevuse muutis kindlamaks Priit Luige asemel sekkunud Argo Arak.

«Meie mäng paranes juba teise geimi alguses, kui sidemängija Vjaceslavs Grimailovsit asendas korraks Veiko Tihemets,» lahkas Tali. «Meie servi vastuvõtt lonkas natukene, kuid Grimailovs püüdis sellest hoolimata mängu kiireks ajada. Tihemetsa aeglasemad tõsted tõid ründajatele kindluse tagasi. Lisaks hakkasime kolmandas geimis Selveri rünnakutele näppe vahele saama.»

Neljas geim kuulus Pere Leivale 25:22 ja otsustav viies kindlalt 15:9. Pähna kõrval paistis silma ka lätlasest nurgaründaja Eriks Baiks. «See mäng ei andnud kummagi meeskonna võimetest täit ülevaadet, kuid enesekindlust lisas küll,» tõdes Tali.

Leegionärid ebakindlad

Selveri peatreener Avo Keel oma hoolealuste tegutsemisega rahule ei jäänud. «Kolmandas geimis hakkas mehi kimbutama väsimus. Koos sellega kadus ka sisemine põlemine,» märkis Keel. «Kõige rohkem vihastas see, et me ei suutnud paaril korral palli kaitsest kätte saades rünnakut üles võtta.»

Kõige kriitilisem oli Keel põlvelõikusest taastuvat Kristjan Sikastet asendanud Andris Õunpuu suhtes. «Mängisime diagonaalründajata ja võrdsete meeskondade heitluses on raske viiekesi kuuele vastu saada,» torises Keel. «Ka leegionäride, soomlase Toni Kankaanpää ja bulgaarlase Tsvetan Hristovi palling oli ebakindel.»

Pajusalu klubile esimene kaotus

Euroopa Meistrite liiga C-grupi 3. voorus kaotas Raimo Pajusalu (pildil) koduklubi Roeselare Knack Pireuses sealsele Olympiacosele 2:3 (32, –20, –18, 18, –8). «Meil oli võimalus mäng enda kasuks kallutada, kuid teises ja kolmandas geimis tapsid vastased meid serviga,» lausus terve kohtumise kaasa teinud Pajusalu. «Viiendas geimis jäime taha 1:5. Hakkasime riskima, kuid see ei õigustanud ennast.»

Teistes sama grupi kohtumistes alistas Macerata Lube Viini hotVolleysi 3:0 ja Belchatowi Bot Sofia Levski 3:1. C-grupis on kolm paremat meeskonda teeninud kahe võidu kõrvale ühe kaotuse. Parem geimide suhe annab eelise Levskile, järgnevad Knack ja Bot. Neljandal kohal on Lube, viiendal Olympiacos ja kuuendal hotVolleys.

«Grupi favoriitideks pean endiselt Lubet ja Olympiacost, kes saavad MMi toimumisest tingitud kahekuulisest pausist parema hoo,» rääkis Pajusalu. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles