Võrkpallur Jago pääses operatsioonist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Jago (keskel).
Erik Jago (keskel). Foto: Toomas Huik.

Eelmisel hooaja teisel poolel Achilleuse kõõluse vigastusega maadelnud Eesti koondise nurgaründaja Eerik Jago sai eile teada Soomes tehtud magnetpiltide uuringu tulemused, mis näitasid, et operatsioonile pole vaja minna, vahendab Eesti Võrkpalli Liit.

«Achilleuse kõõluse valu peaks taanduma pooleteise kuuga,» teatas Jago, kelle mõlema jala kannaluu keskmisest rohkem välja ulatub.

«Kannaluud saaks lõikusega väiksemaks teha, kuid arstide hinnangul ei pruugi ka see aidata. Lisaks võtaks taastumine kauem aega. Parema jala vigastus oli tingitud kannaluu veresoontes tekkinud verevalumi tõttu.»

Jago sõnul tuleb tal kogu edasise karjääri vältel päeva pealt tekkiva trauma võimalusega silmitsi seista. Et ohtu miinimumini viia, korrigeerib ta oluliselt oma treeningkava, pöörab senisest rohkem tähelepanu taastumisele ja hangib tossude sisse spetsiaalsed toed.

«Pean jõusaalis loobuma Achilleuse kõõlust koormavatest harjutustest. Pallitreeningutel pole hüpetest kõrvale hoidmine mõistagi võimalik, kuid näiteks kaitsemänguasendit saan muuta jalasõbralikumaks. Treeningujärgselt hakkavad jääkotid, erinevad salvid ja valuvaigistid olema lahutamatuks kaaslasteks,» rääkis Jago.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles