Sirelpuu lõi käed Pärnuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janis Sirelpuu (nr 12).
Janis Sirelpuu (nr 12). Foto: Priit Simson.

Eesti võrkpallikoondise temporündaja, kaks eelmist hooaega Tallinna Selveris leiba teeninud Janis Sirelpuu jõudis enne äralendu EM-ile kokkuleppele Pärnu VK-ga.

 Sarnaselt Selverist Pärnusse siirdunud libero Asko Esnale oli ka Sirelpuu sundseisus, sest ta ei jõudnud valitseva Eesti meistriga kokkuleppele. Välisklubidest aga sobivaid pakkumisi ei tulnud.

Pärast üht koondise treeningut küsis Sirelpuu muu jutu sees rahvusmeeskonna abi- ja Pärnu peatreenerilt Andrei Ojametsalt, et miks kuurortlinna klubi testib leegionäri (Pärnus käis oma oskusi näitamas noor Ukraina temporündaja), kui samale positsioonile on võtta ka Eesti koondise mängija, kirjutab volley.ee.

«Olen kuulnud, et Selveril pole uuel hooajal nigelama rahalise seisu tõttu eesmärke. Imelik, sest nüüd kui Selveri eelarve on Tartu Pere Leiva ja Pärnu omaga võrdsem ning meistritiitlit enam osta pole võimalik, sihte enam ei seata. Pärnu tahab aga kuldmedalit võita ja see motiveerib piisavalt,» lausus Sirelpuu, kes mängis ühe hooaja Pärnus ka enne Selverisse siirdumist.

Ühtlasi paljastas Sirelpuu alles nüüd, miks ta loobus kevadel viimasel hetkel isiklikele põhjustele viidates rahvusmeeskonnaga Mogiljovi Kuberneri karikaturniirile sõitmast.

«Pidasin Selveriga läbirääkimisi vahetult enne Valgevene turniiri,» meenutas Sirelpuu. «Esimesele pakkumisele ei vastanud koheselt «jah», vaid andsin mõista, et läbirääkimised alles algavad, kuid tagantjärele tuleb välja, et sellega nad ka lõppesid. Pärast kaks aastat kestnud väga edukat koostööd ei oodanud, et minu kogemused ja töö heidetakse kõrvale kaheminutilise telefonikõnega ning tormatakse kohe uue mehe juurde. Loomulikult andsin endal aru, et ma ei saa küsida sama raha kui eelneval hooajal. Need olid minu lühimad läbirääkimised!»

«Päev enne bussireisi sain teada, et Selver sõlmis lepingu Martin Ruuliga, mis tekitas minus parajat trotsi,» jätkas ta. «Ilus oleks klubi ja koondise asjad lahus hoida, kuid kuna mõlemal meeskonnal on sama peatreener ning Avo Keele nõusolekuta Selver uusi mängijaid ei palka, siis tol hetkel sai võrkpallist kõrini ja «kodurahu» huvides otsustasin reisist kõrvale jääda. Nädalane paus võrkpallist andis aega inimesi ümber hinnata, rahuneda ja sellega harjuda.»

Sirelpuu lisas, et eelmisel hooajal ei paistnud Selveri tegemistes välja, et kehvemad ajad oleks tulemas. «Kui muu maailm tõmbas igalt poolt kulusid kokku, siis meie sõitsime ikka päev varem mängudele kohale, elasime parimates hotellides ja isegi hooaja lõpupidu oli aegade uhkeim,» kirjeldas Sirelpuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles