Jalgpalliliit tühistas Kalevi ja Tuleviku mängude tulemused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna JK Kalevi peatreener Aavo Sarap.
Tallinna JK Kalevi peatreener Aavo Sarap. Foto: Marina Puškar

Eesti Jalgpalli Liit tühistas Tallinna Kalevi ja Viljandi Tuleviku meistriliiga üleminekumängude tulemused, kuid meistriliigasse tõuseb siiski Kalev, sest patustajaks oli Tulevik.

Nimelt kasutas Tulevik mõlemas kohtumises duubelmeeskonna mängijat, kuid vastavalt juhendile ei tohi seda teha. Nii sai Kalev mõlema mängu eest +/- võidu.

Jalgpalliliidu pressiesindaja Mihkel Uiboleht ültes Postimees Online’ile, muutus on vaid vormiline ja sisuliselt ei muutu midagi.

«Kalev tõestas oma üleolekut ka mänguga,» sõnas Uiboleht.

Kui Tulevik oleks teise mängu pidanud vastavalt reeglitele ja selle näiteks 3:0 võitnud, oleks Kalev siiski meistriliigasse pääsenud, sest +/- võit on igast võidust ülem.

Jalgpalliliit ei märganud Tuleviku prohmakat enne teist mängu seetõttu, et protokoll ei jõudnud kohe liitu ja nii peeti ka teine mäng, mis oli sisuliselt mõttetu.

Kalevi peatreener Aavo Sarap ütles Postimees Online’ile, et nad said Eesti Jalgpalli Liidult vastavasisulise dokumendi täna hommikul.

«Eks ta üllatav oli, kuid õnneks saime Viljandist väljakul ausalt jagu,» sõnas Sarap. «Selliseid asju ikka juhtub.»

Kalevi ja Tuleviku esimene mäng lõppes tulemusega 0:0 ja teine 1:1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles