Põlva Servitit ootab juba homme küpsuseksam

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti käsipallimeeskonna peatreener Kalmer Musting.
Põlva Serviti käsipallimeeskonna peatreener Kalmer Musting. Foto: Sille Annuk.
Viimastel aastatel eurosarjas mehetegusid teinud Põlva Serviti käsipallimeeskond annab tänavu küpsuseksami erakordselt vara. Põrumise korral võib euroteekond lõppeda juba septembri keskel.

Serviti peatreener Kalmer Musting nentis, et ees ootab väga raske ülesanne – eurohooaja jätkumiseks tuleb homme kell 18 Põlvas ning nädal hiljem Minskis toimuvate mängude kokkuvõttes alistada Valgevene meeskond Minski ASK.

«Võimalused on täpselt pooleks,» lausus Musting. «Meie olukorra teeb keerulisemaks see, et mängime esimese kohtumise kodus, kuid usun, et võimalused on siiski võrdsed.» Treenerit ei heiduta ka teadmine, et mullu saadi Balti liigas samalt meeskonnalt kaks valusat kaotust.

Põlva tegi enda elu raskeks mulluste Eesti meistrivõistlustega, kui jäädi kolmandaks ning sellega kaotati võimalus pääseda eurosarjas kõrgemale positsioonile. Homme alustataksegi EHF Cupi kõige esimesest ringist. Valitsev Eesti meister HC Kehra pääses otse sama sarja teise ringi.  

«Mullu mängisime samal ajal Meistrite liiga eelturniiri, ent hinges valitses kindlus – kaotuse korral saime jätkata aste madalamal. Tänavu sellist võimalust pole,» rääkis Musting. «Samas ei tahaks nende kahe mänguga piirduda.»

Suvel Eesti U21 koondisega MMi finaalturniiril osalenud Musting alustas tööd Servitiga 18. augustil. Paari nädala jooksul on peetud mitu kontrollmängu ning osaleti Tallinnas toimunud turniiril. Avanenud pilt oli Mustingu jaoks rõõmustav. Tallinnas jõuti finaali, kus kaotati Venemaa paremikku kuuluvale Peterburi Nevale nelja väravaga.

«Viimasel päeval muutus meeste mäng juba päris heaks,» märkis Musting. «Võrreldes mullusega on meil tagasi kaks vigastatud meest – Priit Poks ja Raido Peedomaa –, ülejäänud põhimehed on samuti jätkamas.» Samas pole taevas Põlva kohal päri pilvitu – terve nädala on haigevoodis lebanud üks põhimehi Olari Paumets. Alles eile tegi ta koos kaaslastega esimese treeningu.

Vähemalt esilagu pallib Servitis ainsa leegionärina Maksim Butenko. Musting soovis küll hankida ka teise täienduse ning suvel testitigi ühte Venemaa pallurit, ent Montenegro meistri pakkumine meelitas ta Lõuna-Eesti väikelinnast minema. Vahepealne töö U21 koondisega ei võimaldanud aga õigel ajal uut täiendust otsida.

«Ühe mehe tahame siiski septembri lõpuks siia tuua,» kinnitas Musting ning möönis, et eurohooaja päästmiseks võib siis juba hilja olla. «Ilmselt sõltuvad meie sammud ka sellest, kuidas eurosarjas läheb.»

Üldine majanduse madalseis annab tunda ka Põlvas, ent kõik senised suuremad toetajad jäid käsipalluritele alles. «Summad on muidugi väiksemad – eelarve langes kolmelt miljonilt kahele miljonile,» tunnistas Musting.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles