Serviti jättis end noaterale kõndima

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksim Butenko (palliga)
Maksim Butenko (palliga) Foto: Marek Maasikas
Põlva Serviti käsipallimeeskond oleks võinud eile kodus eurosarja avaringist edasipääsu kindlustada, ent lõpuks lasti vastane ikkagi ohtlikult lähedale.

Põlva spordihoones oli eile kõik nagu käsipallipealinnale kohane – publik huilgas vaimustusest ning väikelinna vaprad pojad purjetasid oma sõiduvees. Teise poolajal keskel juhtis Serviti tugeva Minski ASK vastu juba üheksa väravaga, ent viimase kaheksa minutiga jäädi rünnakul jänni ning vahe sulas kuueväravaliseks 28:22.

Pühapäeval peetavas korduskohtumises ei tohi põlvalased endale kuuest väravast suuremat kaotust lubada.

«Sellises seisus kõnnime justkui noateral,» sõnas Serviti peatreener Kalemr Musting. «Mitu üks-üks rünnakut jäi realiseerimata, väravat ei tulnud ka kahest seitsme meetri karistusviskest.»

Eelmiste hooaegadega võrreldes aste madalamalt alustanud ning kohe ellujäämise eest võitlev Serviti jäi mängu alguses isegi kaotusseisu, ent suutis esimese poolaja lõpuks mängu tasakaalustada ning viimastel sekunditel kahe väravaga juhtima asuda. «Vaimselt oli see meile väga tähtis, teisel poolajal saime kohe vahe sisse,» märkis Musting ning tunnistas, et mitut meest tabanud haigused muutsid ta kohtumise eel murelikuks.

Serviti õnneks tunneb kogenud treener Balti liigastki tuttava ASK slaavipärast mängustiili ning tuletas enne kohtumist hoolealustele meelde, et Minski mängijad teevad tagaliinis pidevalt ühesugust liikumist ning üritavalt kaugelt väravale pommitada. Nii läkski, ent Serviti puurilukku Eston Varuskit ei suutnud nad üle mängida.

Varusk oligi koos 11 väravat visanud leegionäri Maksim Butenko ja kaheksa tabamusega hiilanud Mario Karusega Serviti liidriks. «Need kolm meest tegid väga kõva mängu,» kiitis Musting. «Varuskile ei saanud nad lihtsalt sisse, Butenko oli aga terve mängu ühtlaselt heal tasemel ning Karuse tegi ka kõva mängu.»

Olari Paumets ja Kristjan Muuga lisasid kolm väravat.

Edasipääseja selgub pühapäeval Minskis, ent Põlva klubi treener esialgu veel ei tea, millises saalis kohtumine peetakse – sellest aga sõltub vastaste fännide hulk. Esialgu teadis Musting, et mängitakse Minskisse ehitatud uues spordihallis ning sinna võib tulla tuhandeid käsipallifänne. Eile aga rääkisid ASK juhid, et kohtumine peetakse vanal areenil, kus põrand on paigutatud kergejõustikumaneeži keskele ning saal ise asub linnast väljasõidul. «Seal oleks mäng nagu neutraalsel pinnal,» ennustas Musting.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles