Andres Oper ja Ragnar Klavan tegid Hollandis skoori

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Andres Oper rõõmustamas Hollandi liigas löödud värava üle.
Andres Oper rõõmustamas Hollandi liigas löödud värava üle. Foto: AFP / Scanpix

Hollandi jalgpallimeistrivõistlustel tegid täna skoori mõlemad eestlased: Andres Operil õnnestus seejuures vastaste väravavõrku sahistada koguni kahel korral, Ragnar Klavan kostitas samal ajal vastaseid ühe väravaga ja andis ka teise väravani viinud söödu.

Operi koduklubi Kerkrade Roda mängis täna võõrsil 2:2 viigi välja tugeva AZ Alkmaari vastu. Eesti esiründaja lõi Roda mõlemad väravad: 23. minutil viis ta oma meeskonna 1:0 ning 67. minutil ka 2:1 juhtima.

Algkoosseisus alustanud Operi jaoks suurepäraselt kulgenud mängu lõpp kujunes siiski nukraks, kuna 79. minutil eemaldati ta teise kollase kaarid tõttu platsilt ning vaid viis minutit hiljem lõid vastased arvulises ülekaalus 2:2 viigivärava.

Täpselt sama tulemusega lõppes ka Ragnar Klavani koduklubi Almelo Heraclese koduseinte ees peetud kohtumine Arnhemi Vitessega.

Klavani jõudis sihile 36. minutil, viigistdes kodupubliku silme all mänguseisu 1:1-le, poolajaks asus Heracles aga kohtumist juba juhtima, sedapuhku oli eestlane sööduandja rollis. Teisel poolajal lasti vastasel siiski veel üks värav lüüa ning lõpuks tuli ka selles mängus mõlemal meeskonnal leppida viigipunktiga.

Eesti koondises kaitsja ja poolkaitsjana mängiv Klavan pääses samuti platsile algrivistuses, kuid vahetati välja 85. minutil.

Roda asub turniiritabelis 20. vooru järel 26 punktiga 12. kohal, Heraclese leiab 17 punktiga kaks astet madalamalt positsioonilt.

Hollandi Eredivisiet juhib 53 punktiga PSV Eindhoven, teine on Ajax 42 ja kolmas AZ 41 silmaga.

Tagasi üles