17-aastase tennisisti kaksikõde: ta mängib finaalis Serena Williamsiga!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melanie Oudin
Melanie Oudin Foto: Reuters / Scanpix

Üheksa-aastasena vaatas Melanie Oudin telekast Wimbledoni suure slämmi tenniseturniiri ja teatas oma emale: «16-aastaselt mängin ka mina nendel väljakutel!» Kuid ega tütarlaps ise ega ka tema ema osanud uneski ette näha, et 17-aastasena lülitab ta USA lahtistel meistrivõistlustel ükshaaval konkurentsist välja edetabelis endast kõrgemal paiknevaid mängijaid.

Septembri lõpus 18-aastaseks saavast Oudinist on USAs ühtäkki saanud rahvuskangelane. Viimati alistas maailma edetabelis 70. kohal paiknev Oudin 1:6, 7:6 (2), 6:3 edetabeli 13. numbri Nadja Petrova, jõudes veerandfinaali.

Petrova oli neljas järjestikune venelanna, kellest Oudin tänavustel USA lahtistel jagu on saanud. Avaringis alistas ta kindlalt 6:1, 6:2 Anastassia Pavljutšenkova, teises ringis teenis aga ilmselt oma senise karjääri magusaima võidu, saades 5:7, 6:4, 6:3 jagu maailma edetabeli neljandast naisest Jelena Dementjevast. Kolmandas ringis võitis Oudin 3:6, 6:4, 7:5 Maria Šarapovat.

«Te peate millestki aru saama – ta on juba aastaid näinud end sel väljakul mängimas,» selgitas noorukese tennisisti ema Leslie Oudin ajakirjanikele. «See on tema unistus. Ta tunneb, et sobib siia. Melanie pole veel valmis koju minema.»

«Ta mängib finaalis Serena Williamsiga!» lisas Oudini kaksikõde Katherine, kes pärast õe võitu Petrova üle tribüünil nutma puhkes.

Kolmes viimases mängus avaseti kaotanud, ent seejärel tugevat võitlusvaimu näidanud Oudin kannab USA lahtiste mängudel jalas roosa ja kollasega Adidase botaseid, mille ühele küljele on kirjutatud «Believe» ehk eesti keeles «Usu». Ja usk on sel turniiril Oudini võidulainele kõvasti kaasa aidanud. «Seda on raske selgitada, kuidas ma nii kaugele olen jõudnud,» rääkis Oudin pärast Petrova alistamist. «Tean nüüd, et kuulun siia. Tean, et suudan nende tüdrukutega samal tasemel mängida, ükskõik, kes mu vastaseks satub. Mul on kõigi vastu võiduvõimalus.»

Veerandfinaalis läheb Oudin vastamisis üheksana asetusega Taani tennisisti Caroline Wozniackiga, kes kõrvaldas teelt veel ühe venelanna – Wozniacki alistas ülipõnevas heitluses 2:6, 7:6 (5), 7:6 (3) kuuenda paigutusega Svetlana Kuznetsova.

CV

Melanie Oudini

Sündinud: 23.09. 1991

Pikkus: 168 cm

Kaal: 59 kg

WTA edetabelikoht: 70.

Edutee tänavusel US Openil:

1. ring: alistas 6:1, 6:2 venelanna Anastassia Pavljutšenkova (WTA 36.)

2. ring: alistas 5:7, 6:4, 6:3 venelanna Jelena Dementjeva (WTA 4.)

3. ring: alistas 3:6, 6:4, 7:5 venelanna Maria Šarapova (WTA 31.)

Kaheksandikfinaal: alistas 1:6, 7:6 (2), 6:3 venelanna Nadja Petrova (WTA 13.)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles