Läti korvpallihiiglane Kambala: korvpall on poksi kõrval lihtne

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspars Kambala
Kaspars Kambala Foto: SCANPIX
Käesoleva aasta alguses võistluskeelust vabanenud Läti korvpallur Kaspars Kambala tunneb pärast eemalolekut ennast palliplatsil taas hästi.

2006. aasta detsembris kokaiini kasutamise eest kahe aasta pikkuse võistluskeelu teeninud Kambala tegeles vahepealsel ajal teatavasti poksimisega, kirjutab Eurobasket2009.org.

«Soovisin alati poksimisega tegeleda ning kasutasin võimalust. Mul oli hea šanss ning ma tegin seda professionaalsel tasemel,» rääkis Kambala korvpalli EMi koduleheküljele.

Oma esimeses matšis amatöörina teenis Kambala võidu juba 42 sekundiga. Profina teenis Kambala kaks võitu, kui ta alistas Emile Whiterocksi ja Ron Weaveri.

«Ma ei kaotanud ühtegi matši, seega oli kõik tore,» rääkis Kambala oma poksikarjäärist.

Kambala tunnistas, et poksimine õpetase talle elu kohta palju uut. «Elus ei ole midagi raskemat kui poksimine. Korvpall ja kõik muu on lihtne,» sõnas lätlane. «Õppisin poksimisega rohkem endasse uskuma. Keegi ei uskunud, et ma võin poksida, aga ma tegin seda. Keegi ei uskunud, et ma suudan korvpalli tagasi pöörduda, kuid tegin ka seda.»

Algaval hooajal mängib 206 cm pikkune ning 125 kg kaaluv Kambala Venemaa klubis Karsnojarski Jenisseis, kus ta pallis ka pool lõppenud hooajast.

Videot Kambala stiilinäitest poksiringis saab näha siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles