NBA meeskond maksis kunagisest suurlootusest vabanemiseks miljoneid dollareid

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Beasley (palliga).
Michael Beasley (palliga). Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA tegi mõnevõrra tavatu käigu Phoenix Suns, makstes kunagise drafti teise valiku Michael Beasley lepingu lõpetamise eest mängumehele seitse miljonit dollarit peale.

24-astane Beasley lasti lahti vaevalt 14 kuud pärast seda, kui ta oli Sunsiga allkirjastanud kolmeaastase lepingu, mis pidanuks talle sisse tooma 18 miljonit dollarit. Suns teatas, et leping lõpetati osapoolte kokkuleppel.

Beasley karjääri on saatnud erinevad sekeldused võimudega, viimati vahistati ta augustis marihuaana omamise eest. Maikuus sattus ta politsei huviorbiiti väidetava vägistamise tõttu, veebruaris tuli aga avalikuks, et Beasley jäi keset ööd linnas kihutamisega vahele. Tema Mercedese kiiruseks mõõdeti 45 mph alas 71 mph (vastavalt 72 ja 114 km/h - toim). Lisaks puudusid autol numbrid, Beasley juhtimisõigus oli peatatud ning autost leiti laetud tulirelv.

«Suns tegi omalt poolt kõik, et Michael Beasley oleks meie juures edukas. Kuid me oleme oma mängijatele kehtestanud kõrged käitumisstandardid ja eeldame neilt professionaalsust, mis võimaldaks tiitliteni jõuda. Praegune otsus peegeldab neid standardeid. Meie eesmärgiks on ehitada tippmeeskond,» teatas klubi oma ametlikus avalduses.

2008. aastal noormängijate draftis teisena valitud Beasley veetis karjääri kaks esimest NBA-aastat Miami Heatis, siirdus sealt kaheks hooajaks Minnesota Timberwolvesi ja mullu Sunsi. Kõigil viiel hooajal viskas ta keskmiselt üle kümne punkti mängus, parimal juhul hooajal 2010-11 Timberwolvesi eest keskmiselt 19,2 punkti. Läinud hooajal tegi ta Sunsi särgis kaasa 75 mängus ja kogus keskmiselt 10,1 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles