Esna pikendas lepingut

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise libero Sten Esna.
Eesti koondise libero Sten Esna. Foto: CEV.

Eesti koondise libero Sten Esna pikendab lähipäevil lepingut Prantsusmaa meistriliiga klubi Rennes’i Etudiantsiga hoolimata sellest, et eelmise hooaja lõppedes avaldas ta soovi karjääris sammu edasi astuda.

 

«Pakkumine oli rahaliselt parem kui kahel eelneval aastal. Tahtsin suvele kindlus hinges vastu minna ja seetõttu langetasin otsuse nii vara,» selgitas Esna. «Kui klubi minu vastu kolmandat aastat järjest huvi tunneb, näitab see, et olen oma tööga hakkama saanud.»

Esna vaatab eelmisel hooajale tagasi vastakate tunnetega. Talvel imelisi võite teeninud Etudiants kerkis vahepeal koguni kullakonkurentsi, kuid piiratud mängijate valik – vahetusmeeste tase oli põhikoosseisust oluliselt madalam – langetas klubi kuuendaks. Esimesena jäädi eurosarja kohast ilma.

«Klubi eelarve on kasvanud ja loodan, et enam sama viga ei korrata ning koosseis komplekteeritakse ühtlasem,» märkis Pärnust pärit 25-aastane sportlane.

Etudiantsist on lahkunud neli põhikoosseisu mängijat. Asemele on tulnud Ajaccio Gazeleci sidemängija Quentin Marion (23 a, 191 cm) ja esiliiga klubi Aix-en-Provence’i temporündaja Freddy Saelens (23 a, 200 cm).

Esna sõnul ollakse lepingu sõlmimisele lähedal Valgevene koondise nurgaründaja, Gazelecis leiba teeninud Aleksandr Kavalenkaga, kuid viimase üleminekut on seni takistanud paberimajandus. Etudiants’i diagonaalründajaks tuleb 210 cm pikkune Kasahstani koondislane, teiseks sidemängijaks aga noor slovakk.

Suvel hobikorras Jaanus Nõmmsaluga Eesti võistlustel rannavõrkpalli mängiva Esna teenete vastu tundis huvi ka Prantsusmaa meister Pariisi Volley, kuid konkreetset pakkumist riigi pealinnas asuvast klubist ei tulnud.

«Neil oli valida minu ja ühe brasiillase vahel. Kuna meeskonna peatreener on samuti Brasiiliast pärit, valis ta ilmselt oma kaasmaalase,» oletas Esna. «Loomulikult tahtnuksin ennast ka Meistrite liigas proovile panna, kuid hooaja jooksul on Prantsusmaa liigas 26 kõrgetasemelist kohtumist garanteeritud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles