Euroopa noorte taliolümpiapäevadele sõitis 19 Eesti sportlast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte olümpiapäevade Eesti koondise liige Kairi Udras Eesti meistrivõistlustel suusasprindis Tartus Tähtveres.
Noorte olümpiapäevade Eesti koondise liige Kairi Udras Eesti meistrivõistlustel suusasprindis Tartus Tähtveres. Foto: Margus Ansu

Homme Hispaanias Jacas algavatele kaheksandatele Euroopa noorte taliolümpiapäevadele läkitas Eesti Olümpiakomitee (EOK) 19 sportlast.

«Euroopa noorte olümpiapäevad, mis toimuvad iga kahe aasta tagant nii suve- kui ka talimängudena, on Euroopa Olümpiakomitee tähtsaim spordisündmus. See on Euroopa noorte suur spordipidu, millest rahvuskoondise liikmena osavõtt on suur au, medalivõit aga toob kuulsust nii sportlasele kui riigile, keda ta esindab,» ütles EOK president Mart Siimann.

Eestit esindavad Jacas murdmaasuusatajad Kaidi Udras, Liis Kalda, Triin Ojaste, Heidi Raju, Rauno Avel, Dmitri Reinmets, Karel Tammjärv, Raido Ränkel, kelle treenerid on Hille Saarepuu ja Kalju Ojaste ning hooldemees Mait Sammalsaar.

Laskesuusatajatest lähevad võistlema Kadri Kalluste, Teele Tähe, Kadi Tomson, Kristel Viigipuu, Anton Aleksejev, Heigo Lepik, Peeter Kirss, Martin Remmelg, treenerid on Ants Orasson ja Anti Kuulmata.

Mäesuusatamises esindavad Eestit Kaarel Grünberg ja Martin Meema ning treener Kerttu Siim. Iluuisutamises Karmen Piirsoo ja treener Aare Piirsoo.

Rahvusvahelise Olümpiakomitee presidendi Jacques Rogge’i asutatud mängud toimuvad alates 1990. aastast. Taliolümpiapäevadelt võitis Eestile 1993. aastal kaks medalit Kristina Šmigun ning 1995. aastal ühe Katrin Šmigun. Eesti koondise parim tulemus eelmistel Euroopa noorte taliolümpiapäevadel oli Andres Kollo 6. koht murdmaasuusatamise sprindis.

Jaca asub Aragoonia maakonnas Püreneedes 800 m kõrgusel merepinnast; murdmaa-, laskesuusa- ja mäesuusatamise võistlused toimuvad 1800 m kõrgusel. Uisuvõistlused viiakse läbi Jacas uues spetsiaalselt olümpiapäevadeks ehitatud jäähallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles